Bayern brez težav v polfinale

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Münchenski Bayern se je po manjšem spodrsljaju v Bundesligi ("le" remi proti Hamburger SV (1:1) v sredo po gladki zmagi v gosteh z 2:0 proti Stuttgartu uvrstil v polfinale nemškega pokala. Med štiri še Borussia Dortmund, Greuther Fürth in Borussia Mönchengladbach.
Oglej si celoten članek

Bayern kljub neprepričljivim igram predvsem v Bundesligi v letošnji sezoni še vedno ostaja v igri za tri lovorike. Ob prvenstvu in Ligi prvakov se lahko Bavarci veselijo tudi zmage v nemškem pokalu, kjer so se v sredo po gostujoči zmagi proti Stuttgartu z 2:0 napredovali v polfinale.

Bayern je povsem zasluženo povedel v 30. minuti, ko je podajo Thomasa Müllerja izkoristil Franck Ribery. Že pred tem je Toni Kross z 20-metrov zadel prečko. Stuttgart je v prvi minuti drugega polčasa pokopal njihov nekdanji igralec Mario Gomez.

Ob Bayernu bo od "velikih" nemških klubov v polfinalu zaigrala tudi Borussia Dortmund. Trenutno vodilna ekipa Bundeslige je že v torek gladko s 4:0 izločila četrtoligaša iz Kiela. V polfinale so se uvrstili še nogometaši Borussie Mönchengladbach in Greuther Fürtha.

Nemški pokal, četrtfinale:

Holsein Kiel : Borussia Dortmund 0:4 (0:2)
Lewandowski (11), Kagawa (18), Barrios (80), Perišić (87)

Hoffenheim : Greuther Fürth 0:1 (0:1)
Occean (44)
RK: Compper (36/Hoffenheim)

Herta : Borussia Mönchengladbach 0:2 (0:0, 0:0) - po podaljšku
Daems (101/11-m), Wendt (122)
RK: Hubnik (100/Herta)

Stuttgart : Bayern München 0:2 (0:1)
Ribery (30), Gomez (46)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.