Bayern kaznoval tri nogometaše

Foto: EPA
Foto: EPA
Bayern München je kaznoval Maria Götzeja, Maria Gomeza in Jana Kirchhoffa, ker so v majicah z napačnimi logotipi užalili uradnega pokrovitelja.
Oglej si celoten članek

Da bi nekoliko omilili kršitve pogodbenih obveznosti, so se v bavarskem nogometnem velikanu odločili kaznovati tri neposlušne nogometaše - Maria Götzeja, Maria Gomeza in Jana Kirchhoffa - ki bodo del svojih plač nakazali žrtvam velikih poplav v Nemčiji.

Vsak bo plačal vsaj deset tisočakov

Adidas, uradni pokrovitelj Bayerna, ki ima v klubu iz Münchna tudi skoraj desetodstotni lastniški delež, se je namreč pritožil, da je trojica prekršila pogodbene obveznosti ter se je na uradni predstavitvi prikazala z logotipi konkurenčnega ameriškega proizvajalca športne opreme Nike. Götze in Kirchoff sta na novinarski konferenci nosila majici Nike, Gomez pa je bil fotografiran s kapo istega proizvajalca.

Natančnega zneska denarne kazni v Bayernu niso razkrili, vsekakor pa bo znesek pet številčen, kar pomeni, da bo vsak od "kršiteljev" plačal vsaj 10.000 evrov ali več. Vsi trije imajo sicer podpisane sponzorske pogodbe z Nikejem, vendar pa so v skladu s pogodbami na uradnih klubskih dogodkih dolžni nositi izdelke Adidasa.

Bayern in Adidas imata pokroviteljsko pogodbo sklenjeno do leta 2020, nemški proizvajalec športnih oblačil in opreme pa ima v evropskih klubskih prvakih 9,4-odstoten lastniški delež v vrednosti 77 milijonov evrov.

Pep bo debitiral 27. julija

Novi trener Pep Guardiola bo na klopi Bayerna debitiral 27. julija, ko se bodo Bavarci na tekmi nemškega superpokala pomerili z Borussio iz Dortmunda na ponovitvi majskega finala evropske lige prvakov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.