Bayern rekordno hitro ubranil naslov

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometni klub Bayern München je še 24. postal nemški državni prvak, tokrat že marca.
Oglej si celoten članek

Bayern iz Mücnhna si je z zmago proti berlinski Herthi s 3:1 predčasno zagotovil naslov nemških državnih nogometnih prvakov. Uspeh je bil sicer pričakovan, saj je bavarski klub na domačem prizorišču letos v fenomenalni formi, izgubil ni niti ene same tekme. Kljub temu pa verjetno tako hitro osvojenega naslova niso pričakovali, postavili so namreč nov rekord, še noben klub prej se ni veselil naslova v marcu. Z zadetki Tonija Kroosa, Maria Götzeja in Francka Riberyja so si že sedem tekem pred koncem pridelali dovoljšno prednost (25 točk) pred drugouvrščeno Borussio Dortmund, da so ubranili naslov prvakov.

Uspeh je razveselil tudi trenerja kluba Pepa Guardiolo, ki je vajeti kluba prevzel pred začetkom letošnje sezone. Čeprav so se pojavljaljali nekateri dvomi o njegovi primernosti za službovanje v tem klubu, jih je Španec precej hitro vse zavrgel. Po evropskem superpokalu in svetovnem klubskem naslovu je to še tretja lovorika za Bayern v tej sezoni, še vedno pa so tudi v igri za ubranitev naslova Lige prvakov

Borussia Dortmund in Schalke 04 pa sta se na derbiju pomerila za drugo mesto. Aktualni evropski podprvaki iz Dortmunda so bili nekoliko bolj zadovoljni z remijem 0:0, saj so se s točko prednosti tako obdržali na drugem mestu prvenstvene lestvice. Kot smo pri tovrstnih derbijih že navajeni, pa tudi tokrat ni šlo brez navijaških zapletov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.