Bayern rešil Borussio (D) pred propadom

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V trenutkih, ko je Borussia Dortmund z vrha Bundeslige zrinila Bayern, je predsednik bavarskega velikana Uli Hoeness odkril dolgo varovano skrivnost. Bayern je pred devetimi leti s posojilom v višini dveh milijonov evrov rešil Borussio pred bankrotom.
Oglej si celoten članek

"Ko so v Dortmundu prišli v položaj, v katerem niso več mogli normalno delovati in plačevati računov, smo jim za nekaj mesecev posodili dva milijona evrov brez obresti," je po remiju Bayerna proti Hamburger SV (1:1), ki je ravno Borussii (D) omogočil, da je skočila na prvo mesto na lestvici, dejal predsednik Bavarcev Uli Hoeness.

Borussia se je v velikih težavah znašla leta 2003, ko sta klub vodila predsednik Gerd Niebaum in direktor Michael Meier. Omenjena gospoda sta nemškega velikana pripeljala na rob propada. Preden pa bi klub dokončno padel v brezno, so vskočili Bavarci. Da je res tako, je potrdil tudi zdajšnji predsednik Borussie Hans-Joachim Watzke. "Da, lahko potrdim posojilo," je bil kratek, a še kako jasen prvi človek aktualnega nemškega prvaka.

Zanimivo, da je Bayern pred nekaj meseci, kljub gorečemu nasprotovanju svojih navijačev, pred bankrotom rešil tudi mestne tekmece iz vrsta Münchna 1860. Največji nemški klub pa je finančno pomagal tudi St. Pauliju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.