Bayern s petardo razbil frankfurtsko enotnost

Foto: Epa
Foto: Epa
Aktualni nemški prvaki so udarno začeli novo ligaško sezono.
Oglej si celoten članek

V uvodnem srečanju prvega kola nemške Bundeslige sta se v Frankfurtu udarila domači Eintracht in münchenski Bayern. Gostje so prepričljivo zmagali (1:6), z 0:5 so vodili že po prvem polčasu.

Za Bavarce so zadetke dosegli Joshua Kimmich, Benjamin Pavard, Sadio Mané, Jamal Musiala in Serge Gnabry. Bayern je pet zadetkov zabil že v obračunu za nemški superpokal proti RB Leipzigu (5:3), takrat so zadeli štirje od današnjih strelcev, vsi z izjemo Kimmicha.

V drugem polčasu so gostitelji znižali z golom Randala Kola, končni izid je v končnici srečanja s svojim drugim zadetkom postavil Musiala.

Eintracht - ime kluba bi v slovenščino prevedli kot enotnost, je sicer imel nekaj lepih priložnosti, a je bil precej neučinkovit. Aktualni zmagovalci Lige Evropa so tako doživeli hud poraz.

Že naslednji teden moštvo z obrežja reke Majne čaka nova težka preizkušnja, saj se bo v tekmi za evropski superpokal pomerila z madridskim Realom.

Video Lewandowski privabil več navijačev kot Neymar in Ronaldinho

Bundesliga, 1. kolo:

Eintracht Frankfurt - Bayern München 1:6 (0:5)

SOBOTA:
Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen
Wolfsburg - Werder Bremen
Union Berlin - Hertha Berlin
Bochum - Mainz
Borussia Mönchengladbach - Hoffenheim
Augsburg - Freiburg

NEDELJA:
Stuttgart - RB Leipzig
Köln - Schalke 04

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.