Bayern s pomočjo sodnikov ponižal Barço

Foto: EPA bayern barcelona Foto: EPA roura vilanova bayern barcelona Foto: EPA messi ribery alaba alves bayern barcelona Foto: EPA robben valdes alves pique bayern barcelona Foto: EPA martinez bartra bayern barcelona Foto: EPA ribery alves bayern barcelona Foto: EPA messi ribery bayern barcelona Foto: EPA sanchez boateng bayern barcelona Foto: EPA muller valdes bayern barcelona Foto: EPA müller gomez bayern barcelona Foto: EPA müller gomez bayern barcelona Foto: EPA müller gomez bayern barcelona Foto: EPA bayern barcelona Foto: EPA messi ribery bayern barcelona Foto: EPA dante alves bayern barcelona Foto: EPA gomez bayern barcelona Foto: EPA gomez dante bayern barcelona Foto: EPA schweinsteiger messi bayern barcelona Foto: EPA robben bayern barcelona Foto: EPA robben bayern barcelona Foto: EPA messi xavi bayern barcelona Foto: EPA messi xavi alexis bayern barcelona Foto: EPA neuer bayern barcelona Foto: EPA müller bayern barcelona Foto: EPA müller bayern barcelona Foto: EPA messi bayern barcelona
Na prvi polfinalni tekmi Lige prvakov med Bayernom in Barcelono na Allianz Areni v Münchnu so Bavarci – tudi s pomočjo sodnikov in dvema spornima zadetkoma – povsem razbili Katalonce (4:0) in tako so z nogo in pol že v finalu na Wembleyu. Danes še obračun med Borussio Dortmund in madridskim Realom.
Oglej si celoten članek

Pri Bayernu je zaradi kartonov manjkal prvi izbor Juppa Heynckesa v napadu, marljivi Hrvat Mario Mandžukić. Dolgotrajnejši poškodbi sta preprečili nastopa Holgerja Badstuberja in Tonija Kroosa

Ob Danteju je v zadnji vrsti kot centralni branilec začel Jerome Boateng, kar je bilo morda manjše presenečenje, saj so mnogi na tem položaju pričakovali Daniela van Buytena

V katalonski prestolnici je bilo glavno vprašanje seveda zdravstveno stanje Lionela Messija. Talisman Barcelone se je že vrnil v običajni trenažni proces, vendar njegova poškodba stegenske mišice vendarle še ni povsem sanirana. Dve uri in pol pred tekmo je Argentinec le dobil zeleno luč za nastop s strani zdravniške službe.

Poškodovana sta tudi Carles Puyol in Javier Mascherano, kartoni pa so od Allianz Arene oddaljili Adriana. Tako je na mestu centralnega branilca ob Gerardu Piquéju zaigral mladi Marc Bartra.

Robben že po dveh minutah zapravil "smrtno" priložnost

Srečanje med Bayernom in Barcelono na Allianz Areni so bolj odločno začeli domači in že v drugi minuti je Javi Martínez lepo vtekel po desni strani kazenskega prostora in zavrnil žogo do Arjena Robbna, Nizozemec pa je, kljub kar obsežnemu prostoru in zglednemu času za strel, sprožil v hitro bližajočega se Víctorja Valdésa. Na drugi vratnici je na podajo čakal Mario Gómez.

Barça je poskušala vsiliti svoj slog igre, a Bavarci jim niso prepustili pobude na sredini igrišča. Toda po 15 minutah so imeli Katalonci okroglo usnje vendarle v svoji posesti skoraj tri četrtine igralnega časa, vendar so bili Die Roten še naprej konkretnejši in direktnejši v svojem napadalnem pristopu in strel Philippa Lahma v 16. minuti je v roko zadel Gerarda Piquéja, vse skupaj pa je bilo premalo za najstrožjo kazen.

Neutrudni Müller dvignil na noge Allianz Areno

Foto: EPA muller valdes bayern barcelona Na začetku 25. minute so domači kronali pogumen pristop z zadetkom. Po daljši akciji je Thomas  Müller odložil žogo Robbnu na desni strani; ta je poslal predložek na drugo vratnico, kjer je bil najvišji Dante in Brazilec je žogo vrnil proti prvi stativi, tam pa je bil na pravem mestu ob pravem času Müller in z glavo zabil za 1:0. 

Nekaj minut pozneje je prodor in oster predložek Pedra Dante malce nerodno odbil v kot, v 32. minuti pa je bilo spet vroče pred Valdésom; ko je žoga v roko zadela Alexisa Sáncheza, še enkrat ni bilo sodniške reakcije. Katalonci nikakor niso našli svoje prepoznavne igre, s katero bi dominirali, vendar pa je bilo to na neki način razumljivo, saj se Blaugrana ukvarja s številnimi težavami v igralskem kadru.

Barcelona je do konca polčasa obdržala primat v posesti žoge, toda do izdelane situacije za izenačenje ni prišla. Lionel Messi nikakor ni bil v svoji najboljši izdaji, poškodba je bila očitno zelo moteča. Na drugi strani so Bavarci izvajali osem kotov v primerjavi s tremi, ki so jih imeli na voljo Katalonci. Nekajkrat je nastala nepredvidljiva gneča pred Valdésom, toda gostje so jo odnesli le z enim prejetim golov v 45 minutah.

Die Roten silovito začeli drugi del

Drugi polčas se je začel z rumenim kartonom za Martíneza, Bask pa je bil že po dveh minutah nevaren Valdésu, izsilil je namreč kot, iz katerega so Die Roten podvojili prednost. Na drugi vratnici je bil najvišji Müller, ki je vrnil žogo pred gol, tam pa jo je (v prepovedanem položaju) pričakal Gómez in zlahka zabil za 2:0.

Po tem zadetku je gol gostov ogrozil še Müller s strelom z roba kazenskega prostora in pa Franck Ribéry, Francoz je po levi prišel sam pred Valdésa in meril mimo daljše vratnice. V 58. minuti je po predložku Bastiana Schweinsteigerja z glavo zgrešil Robben. Gostje še naprej nikakor niso zmogli ogroziti Manuela Neuerja.

V 69. minuti smo prvič videli nekaj živahnosti od Messija, njegov poizkus so domači blokirali v kot. Po predložku je do strela na desni strani kazenskega prostora prišel Marc Bartra, toda branilec je streljal preslabotno in nemški čuvaj mreže je žogo ujel. Na drugi strani je bilo spet vroče po kotu, tokrat je Blaugrana vzdržala in ostala v vsaj bežnem rezultatskem priključku, a ne za dolgo.

Še en zelo sporen zadetek Bavarcev za 3:0

Foto: EPA robben bayern barcelona V 73. minuti pa smo videli še eno zelo sporno situacijo. Robben je prodiral po desni strani, spremljal ga je Jordi Alba, toda njegovo gibanje je s pravim hokejskim "body-checkom" oviral Müller, zbil Katalonca na tla, Nizozemec pa je nato mirno plasiral žogo v daljši kot za 3:0. Le dve minuti pzoneje je po prostem strelu sam pred golom Bayerna ostal Bartra, v paniki je žogo nabil na tribune Allianz Arene. 

V 80. minuti je Bayern izvedel hiter protinapad, Valdés je šel pravočasno iz vrat, strel iz odbite žoge, ki ga je sprožil Robben, pa je končal v bloku Kataloncev. Dve minuti pozneje je bilo že 4:0! David Alaba je izmenjal dvojno podajo z Ribéryjem in poslal močan nizek predložek pred gol, tam pa je Müller iz neposredne bližine premagal gostujočega vratarja.

Roura: Ni bilo potrebne svežine

Do konca je tekma potekala po podobnem scenariju, Katalonci so bili še naprej povsem nemočni v napadalnem smislu. Bayern je iz polprotinapadov grozil, toda tekma se je končala z izidom 4:0, s katerim so Bavarci z eno nogo in pol že v finalu na Wembleyu.

"Bayern je odigral odlično in treba mu je čestitati. Oni so telesno zelo močna ekipa, mi pa nismo imeli potrebne svežine in s tem se moramo ukvarjati v naslednjih dneh. V prvem polčasu nismo igrali tako slabo, vendar pa nas je gol na začetku drugega dela presekal in od takrat naprej je bilo zelo težko. Vemo, da je situacija težka, vendar moramo kot Barcelona še vedno igrati na zmago. Potrudili se bomo po najboljših močeh," je po tekmi misli strnil pomočnik trenerja Barcelone, Jordi Roura.

Ogrevanje pred tekmo:

Liga prvakov, polfinale (prvi tekmi):

Bayern München : Barcelona 4:0 (1:0)
Műller (25, 82), Gómez (48), Robben (73)

Bayern: Neuer; Lahm, Dante, Boateng, Alaba; Schweinsteiger, Martínez; Robben, Ribéry (od 89. Shaqiri), Müller (od 83. Pizarro); Gómez (od 71. Gustavo).
Klop: Starke, Van Buyten, Rafinha, Tymoshchuk.

Barça: Valdés; Alves, Piqué, Bartra, Alba; Busquets, Xavi, Iniesta; Pedro (od 83. Villa), Sánchez, Messi.
Klop: Pinto, Montoya, Abidal, Fàbregas, Thiago Alcântara, Song.

Sreda ob 20.45
Borussia Dortmund – Real Madrid

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.