Baždarević nasledil Sušića na klopi BiH

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Mehmed Baždarević je novi selektor nogometne reprezentance BiH. Štiriinpetdesetletni Baždarević je na tem mestu zamenjal Safeta Sušića, ki je delo izgubil zavoljo slabih izidov v kvalifikacijah za nastop na Euru 2016.
Oglej si celoten članek

Reprezentanca BiH je v uvodnih štirih tekmah v skupini B zbrala zgolj dve točki. V tej skupini vodi Izrael z devetimi točkami, Wales jih je zbral osem, Ciper šest, Belgija pet, Andora pa je brez točk.

Selektorski protikandidati Mehmeda Baždarevića so bili Blaž Slišković, Milovan Rajevac, Igor Štimac, Amar Osim, Sergej Barbarez in Faruk Hadžibegić, na koncu pa se je izvršni odbor nogometne zveze BiH odločil za nekdanjega trenerja francoskega Grenobla in Sochauxa, alžirskega Algerja ter katarskega Al-Wakraha.

Za Jugoslavijo odigral 54 tekem

Baždarević je v času igralske kariere branil barve sarajevskega Željezničarja in bil dvakrat izbran za najboljšega igralca nekdanje skupne Jugoslavije, francoskega Sochauxa in Nimesa ter švicarske ekipe Etoile Carouge. Za Jugoslavijo je odigral 54, za BiH pa dve tekmi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.