BBB na novinarski: "Mamić, konec je!"

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Člani navijaške skupine Bad Blue Boys so prekinili novinarsko konferenco zagrebškega Dinama in se začeli prerekati s podpredsednikom kluba Zdravkom Mamićem. "Glava, konec je s tabo!" so kričali BBB, kakšnih 20 pa jih je nato zapustilo prostore kluba. "Ne morejo me zrušiti, lahko me samo ubijejo!" je bil Mamićev komentar.
Oglej si celoten članek

"Zakaj si lagal ljudem, da tvoj sin ni agent? Odgovori, zakaj lažeš, da ni agent (Luke) Modrića in (Eduarda) da Silve? Kradeš klubu, kradeš, kako si kupil sedeže? Lažeš, kukavica si. Čas je, da odideš, tvojega časa je konec. Pojdi ven iz Dinama, pa me pretepi kot mačko. Obdal si se z lizači riti ... Glava, konec je s tabo," so na Zdravka Mamića kričali člani navijaške skupine Bad Blue Boys. Več kot uro in pol dolgo novinarsko konferenco na Maksimirju, na kateri je Mamić tudi zavrnil namigovanja, da je Dinamo prodal zadnjo tekmo Lige prvakov proti Lyonu, je še začinil prihod BBB, ki so se po nekajminutnem prerekanju umaknili iz prostorov kluba. Mamić je spregovoril tudi o grožnjah s smrtjo, ki jih zadnje čase dobivata skupaj z bratom Zoranom.

"Energično zavračam vsakršno trditev, da smo sodelovali v nečastnih poslih. Ali je Osasuna zrežirala svoj poraz proti Realu, ko je dobila osem komadov? Ne morem verjeti, da ste dopustili nekim je**vetrom, da vas zvlečejo v lobije ... Izkoristili ste mojo noro ljubezen do Dinama. Prevzel sem klub v dolgovih, s sodnimi procesi, (Velimir) Zajec in (Mirko) Barišić sta vračala 50 milijonov mark ... Skrbel sem za Dinamo, ko se je vsem vam jeb**o za Dinamo. Dinamo je najbolj transparenten klub v Evropi!" se je drl Mamić.

"Posebej poudarjam (trener, op. a.), Kruno Jurčić in Zdravko Mamić sta soodgovorna za situacijo, v kateri se je znašlo moštvo. Devetdeset odstotkov odgovornosti nosi ekipa. Ne bojim se reči tega, ker jim nihče ni bil takšen oče in mati, kot jim je bil Dinamo. Igralci so izdali sebe. Ko sem izvedel, kaj so počeli določeni posamezniki ... Mene je težko presenetiti, ampak to presega vsa moja spoznanja o življenju. Pa oni niso mogli niti stati na nogah! Kazni bodo, in to različne, kolikor nam dopuščajo zakoni in pravilniki. Morali bi jim odvzeti pravico do dela, storili bomo vse, da se ponovno podpišejo pogodbe," je na pestro nočno življenje svojih varovancev namignil Mamić.

"Igralci so tisti, ki so nas privedli do Lige prvakov, ampak so nas tudi izločili. Ni trenerja na svetu, ki bi izvlekel takšno ekipo. Zgodila sta se dva vzporedna procesa. Imeli so največje napore na treningih, a oni so trenirali po lokalih. Zgodilo se je nekaj kontraproduktivnega. Ali je moj posel, da hodim po nočnih klubih in iščem igralce? To ni moj obračun z igralci, saj moramo še naprej sodelovati. Vseeno so krivi, mastno so plačani, pripeljali smo jih do reprezentance, klub pa so pustili na cedilu," je še dodal.

Za prave BBB je "idol", zrušili ga ne bodo

Mamić z navijaško skupino BBB sicer že dolgo časa vleče spor, zaradi katerega jih veliko tudi bojkotira Dinamove tekme. Kontroverzni šef modrih kljub vsemu meni, da ima med pravimi navijači legendarni status. "Pravim Boysom sem jaz idol," je razlagal Mamić. "Oni vedo, koliko hrane in cigaret sem prinesel med vojno, koliko denarja ... Medtem pa so prišli neki novi fantje, nove metode. 74-krat smo bili kaznovani zaradi navijačev, plačali smo okrog milijon evrov. Mi zdaj igramo v Evropi, ker takšnih ni več na stadionu. Uprave padajo v Hajduku, v Reki, Podgorici, Sofiji, Bukarešti ... Samo jaz sem ostal, ker sem močen in pameten. 'Raja' me ne bo zrušila, lahko me samo ubijejo."

Takole je bil videti vdor BBB:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.