Bečirović sprejel izziv Štrucla

Foto: Žurnal24 Jasmin Bečirović je sprejel izziv Roka Štrucla. (Foto: Žiga Švigelj)
Jasmin Bečirović je hladnokrvno sprejel izziv Roka Štrucla, da na WFC 12 odločita, kdo je najboljši slovenski borec v težki kategoriji v K-1. "Seveda, da sprejmem njegov izziv," nam je dejal Jasko.
Oglej si celoten članek

Rok Štrucl je pred dnevi izzval Jasmina Bečirovića, da se pomerita na WFC 12, ki bo na sporedu 19. decembra v Ljubljani. Na odgovor Primorca ni bilo treba čakati prav dolgo. Kot je predvideval Štrucl, je Bečirović njegov izziv sprejel. "Seveda, da sprejmem njegov izziv, zakaj pa ne?“ se glasi odgovor devetkratnega državnega prvaka v kickboxing low kick in K-1, ki je Štruclov izziv sprejel v slogu pravih športnikov: "Želim, da se ljudje zavedajo, da tu ni nobenih osebnih zamer, če te nekdo izzove. Borba kot borba in ne kot v Ameriki, kjer se hitro začnejo žaliti med seboj. Jaz nikogar ne podcenjujem in to je to.“ Primorec je nato potegnil še zanimivo vzporednico z najpomembnejšo postransko stvarjo na svetu: "To je kot nogomet. Za primer: Koper in Olimpija igrata tekmo v soboto, jaz pa imam to borbo 19. decembra. To je povsem enako.

Borca sta torej povedala svoje. Zadnjo besedo pa bo imel predsednik WFC Zlatko Mahič, ki nam je še enkrat zatrdil, da bo borcema z veseljem ponudil priložnost. Uskladiti se morajo le še o pogojih sodelovanja. "To bi vsekakor znala biti zanimiva borba. Tako za mene kot vse navijače Jasmina in Roka. Dokler se ne pogovorimo o vseh pogojih sodelovanja, pa te borbe še ne morem potrditi.“ Na veselje vseh slovenskih ljubiteljev borilnih veščin seveda upamo, da bosta Štrucl in Bečirović z Mahičem našla skupen jezik …

Bečirović je po zmagi na WFC 11 pred domačimi gledalci v Portorožu proti Armencu Grigorju Aschugbabjanu sicer dejal, da bi se naslednjič želel pomeriti z Bosancem Muamerjem Tufekčićem, s katerim imata še neporavnane račune. "Mislim sem, da se bom zdaj boril s tujcem, vendar se bom očitno boril z Rokom. S Tufekčićem pa računam, da bi se morda pomeril poleti,“ je še dejal Jasko, ki ga do 19. decembra čaka še kar nekaj borb: "Prvega decembra imam še eno borbo. Čez slab teden dni (24. september, op. p.) me čaka turnir četverice na Nizozemskem. Sprva se bom boril z Marcellom Adriaanszom. V primeru zmage me čaka še boljši iz dvoboja med Henrikuesom Vozzowo in Santiagom Martinom. Že 30. oktobra pa me čaka še ena borba v Sarajevu proti Ramazanu Ramazanovu,“ je še dejal Jasmin Bečirović.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.