Senzacija mlade Slovenke! Izločila eno najbolj vročih igralk sveta

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Kaja Juvan je pripravila veliko presenečenje v prvem krogu Wimbledona, medtem ko sta Bedene in Zidanškova že sklenila nastope med posamezniki.
Oglej si celoten članek

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v prvem krogu tretjega grand slama sezone v Wimbledonu pripravila presenečenje in ugnala Brazilko Beatriz Haddad Maia s 6:4, 4:6, 6:2. Za Juvanovo je to prva zmaga letos na travnati podlagi, medtem ko je 23. nosilka iz Brazilije ena najbolj vročih igralk sveta, saj je ta mesec dobila turnirja serije WTA v Birminghamu in Nottinghamu.

Juvanova se ni ustrašila izziva proti igralki, ki je pred Wimbledonom igrala sijajno in med drugim prejšnji teden nastopila tudi v polfinalu Eastbourna. V prvem nizu je igrala bolje od Brazilke in prišla do treh priložnosti za odvzem servisa, medtem ko je njena tekmica ostala brez. Tretjo žogico za niz je v deseti igri 21-letna Ljubljančanka tudi izkoristila in povedla.

V drugem je hitro do prvega "breaka" prišla tudi Haddad Maia. Triindvajseto nosilko je to nekoliko sprostilo, zaigrala je bolj agresivno in si priigrala odločilno prednost. Juvanova je sicer pretila v igri, ko je Brazilka servirala za niz, a ji preobrat ni uspel.

V odločilnem tretjem nizu je takoj do prednosti 3:0 prišla Juvanova. Čeprav je Brazilka ustvarjala pritisk, se 62. igralka lestvice WTA ni dala in po uri in 56 minutah dvoboj odločila v svojo korist, potem ko je izkoristila drugo zaključno žogico na servis tekmice.

To je bila sploh prva zmaga Juvanove na letošnjih travnatih turnirjih. Lani je v Wimbledonu v prvem krogu ugnala kasnejšo olimpijsko prvakinjo Švicarko Belindo Benčič in se prebila do tretjega kroga, kjer jo je izločila Američanka Coco Gauff. Za tokratni preboj v tretji krog pa bo morala ugnati Madžarko Dalmo Galfi, ki je s 5:7, 6:3, 6:4 premagala Avstralko Maddison Inglis.

 

Tamara Zidanšek izpadla v prvem krogu

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek pa je izgubila v prvem krogu tretjega grand slama sezone v Wimbledonu. Konjičanka je morala kljub prednosti v obeh nizih priznati premoč Madžarki Panni Udvardy, ki je slavila s 6:4, 7:6 (1). Dvoboj je trajal uro in pol.

Štiriindvajsetletna Konjičanka je sicer dvoboj dobro odprla in po odvzemu servisa v peti igri kasneje povedla s 4:2. Potem pa je trenutno najbolje uvrščena Slovenka na lestvici WTA (60.) popustila, Madžarka je dobila štiri zaporedne igre in niza je bilo konec.

Na krilih preobrata v prvem je 100. igralka sveta začela tudi drugi niz in prišla do "breaka" za 2:0. Zidanškova je hitro izničila prednost, kasneje pa sama povedla s 5:4 in servirala za drugi niz. Leto mlajša tekmica se je vnovič vrnila in izsilila podaljšano igro, v kateri pa je Zidanškovi prepustila le točko.

 

Bedene izpadel proti 172. igralcu sveta

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene se je poslovil od konkurence posameznikov na tretjem grand slamu sezone v Wimbledonu. V prvem krogu ga je premagal Nemec Maximilian Marterer s 4:6, 7:5, 6:4, 7:5. Dvoboj, ki ga je dvakrat prekinil dež, je trajal tri ure in štiri minute.

Bedene je dvoboj slabo odprl, saj je 172. igralec lestvice ATP povedel z 2:0. Sledilo je hitro izenačenje, po prekinitvi zaradi dežja pa je Bedene dobil tri zaporedne igre in osvojil prvi niz s 6:4.

Foto: Profimedia Bedene : Marterer

V drugem je najboljši slovenski igralec zadnjih let imel dve priložnosti za odvzem servisa, najprej eno takoj v prvi igri, nato pa še v sedmi, a se je Marterer rešil. Odločila je 12. igra, ko je sploh prvo priložnost za "break" v nizu izkoristil Marterer in izenačil na 1:1.

Tretji niz se ni končal po željah Bedeneta, ki je po drugi prekinitvi zaradi dežja izgubil prvi igri, Marterer pa je povedel z 2:1 v nizih. V četrtem je bolje zaigral Ljubljančan in imel prednost odvzema servisa, a se je, ko je Bedene serviral za četrti niz, Nemec vrnil in izenačil na 5:5. Nato je servis 32-letniku odvzel tudi v 12. igri in dvoboja je bilo po nekaj več kot treh urah konec.

Zidanškovo in Bedeneta zdaj čakata še nastopa v dvojicah, v ženski konkurenci parov bo Zidanškova igrala prav z Juvanovo, pomerili pa se bosta proti Američankama Catherine Harrison in Sabrina Santamaria. Bedene bo s Korejcem Soonwojem Kwonom izzval zmagovalca OP Avstralije, Thanasija Kokkinakisa in Nicka Kyrgiosa. Andreja Klepač pa bo s čilsko predstavnico Alexo Guarachi igrala proti avstralsko-poljski navezi Monique Adamczak/Katarzyna Kawa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.