Bedene mimo sedmega igralca sveta v osmino finala

Foto: Epa Aljaž Bedene
Najboljši slovenski teniški igralec se je prebil med šestnajsterico najboljših na velikem rimskem turnirju.
Oglej si celoten članek

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene se je uvrstil v osmino finala turnirja ATP v Rimu z nagradnim skladom 4,8 milijona evrov. Bedene, 65. igralec s svetovne lestvice, je napredoval po tem, ko je njegov tekmec Južnoafričan Kevin Anderson, sedmi igralec sveta, po izgubljenem prvem nizu s 4:6 dvoboj predal.

Bedene bo v osmini finala igral proti desetemu nosilcu, Špancu Pablu Carrenu Busti. Najboljši slovenski teniški igralec je sicer že v prvem kolu igral odlično in izločil višje rangiranega tekmeca. V ponedeljek je v slabi uri in pol igre premagal 35. igralca na svetu, 35-letnega Gillesa Mullerja iz Luksemburga. Do zmage je prišel z izidom s 6:4, 6:4.

Rim, ATP (4,8 milijona evrov), 2. krog:

Aljaž Bedene (Slo) - Kevin Anderson (JAR/7) 6:4, predaja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.