Bedene ne bi mogel dobiti težje naloge

Foto: Epa aljaž bedene
Smola za najboljšega slovenskega tenisača.
Oglej si celoten članek

Aljaž Bedene, najvišje rangirani Slovenec na lestvici ATP (51. mesto), se bo v prvem krogu prihajajočega grand slama za OP Avstralije pomeril z branilcem naslova in prvim favoritom turnirja Rogerjem Federerjem.

Bedeneta tako že uvodoma čaka zelo visoka ovira, saj bo moral premagati drugega nosilca, ki je v Melbournu zbral pet lovorik (2004, 2006, 2007, 2010, 2017).

V moškem delu, kjer je prvi nosilec Španec Rafael Nadal, bo od Slovencev na glavnem turnirju zaigral še Blaž Kavčič, ki se bo v 1. krogu pomeril s Francozom Richardom Gasquetom, 31. igralcem svetovne lestvice.

Mariborčanka Polona Hercog se bo v prvem krogu pomerila z Rusinjo Jekaterino Aleksandrovo, 95. s svetovne lestvice. 

Odprto prvenstvo Avstralije se bo začelo v ponedeljek. Nagradni sklad turnirja znaša rekordnih 55 milijonov avstralskih dolarjev. Tenisači bodo za poraz v prvem krogu prejeli 50.000 dolarjev, zmagovalec turnirja pa bo bogatejši za okrogle štiri milijone.

Bedenetov najbojši rezultat na grand slamih je tretji krog, kamor se je uvrstil na OP Francije in na Wimbledonu. Tudi na OP ZDA je že igral v drugem krogu, še nikoli pa ni preživel prvega kroga na OP Avstralije. Tudi letos bo ta cilj težko uresničljiv.

Zamere pozabljene Izgubljeni sin se vrača: "Kar je bilo, je bilo"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.