Begić: "Sosed je res kralj"

Foto: EPA
Foto: EPA
Čeprav v zaključku minule klubske sezone Mirza Begić ni veliko igral, je na evropskem prvenstvu v Litvi z dobrimi predstavami navdušil številne navijače slovenske izbrane vrste. Morda tudi soseda.
Oglej si celoten članek

"Samo sosed je res kralj (smeh). Prav všeč mi je," nam je svoje mnenje o strastnem navijaču, ki je v zadnjih dneh postal hit YouTuba, razložil Mirza Begić, član madridskega Reala, ko pa smo se nato lotili resnejših tem, je nadaljeval: "Napolnili smo si baterije, zdaj se bomo dobro pripravili na tekmece." In kako bo treba zaigrati proti grškim centrom? "Še najbolje poznam Dimitriosa Mavroeidisa, ki igra v španski ligi za Bilbao. Res je zelo močan. Vendar se ne bojim nikogar, če bomo prikazali našo igro. Ni pomembno, kdo je tvoj nasprotnik, saj igramo kolektivno obrambo."

Na papirju imajo Slovenci v drugem delu tekmovanja premagljive tekmece. Begić se na to ne ozira: "Menim, da je javnost podcenjevala tudi prejšnjo predtekmovalno skupino. Če si pogledal seznam igralcev posameznih reprezentanc, pa si videl, da vse imajo košarkarje, ki igrajo v NBA ali v največjih evropskih klubih. Nobena skupina ni lahka, nobeno moštvo ni lahko premagljivo. Tudi zdaj ne smemo nikogar podcenjevati. Pomembno je le, da mi nastopimo tako, kot znamo, in ne delamo neumnih napak med dvobojem. Ne smejo se nam pripetiti črne minute, ki nas včasih povsem uničijo."

"V tem delu bi bil zadovoljen že z dvema zmagama. Važno je le, da gremo naprej," je dejal center, ki v Litvi v povprečju dosega osem točk, 5,2 skoka in po podajo in blokado na tekmo. V zadnjem elementu je deveti igralec prvenstva.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:39 8. September 2011.

    Daaaajmo, Slovenci... Premagajmo Grke! ;) <br />Napovej točen izzid tekme in si prisluži 40 €: www.facebook.com/KosarkaManija!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.