Beguncem odprl svoja vrata

Foto: EPA
Foto: EPA
Upokojeni zvezdnik Manchester Uniteda, Eric Cantona, se je vključil v reševanje največje begunske krize po 2. svetovni vojni.
Oglej si celoten članek

Francoski napadalec Eric Cantona je v pogovoru za domačo radijsko postajo razkril, da bo v sodelovanju z oblastmi v Marseillu pomagal begunski družini, k čemur ga je navdihnila življenjska zgodba njegovih starih staršev.
Foto: EPA eric cantona Nekdanji zvezdnik rdečih vragov je obljubil, da bo najmanj dve leti skrbel za begunsko družino, kateri namerava zagotoviti majhno hišo, vrt in živež.

''To organiziram skupaj z marseillskimi oblastmi. Če nudiš dom nekomu, ki nima pravice do dela, ga moraš tudi nahraniti,'' je svoje razmišljanje predstavil Cantona in dodal, da ga je k odločitvi spodbudila usoda njegovih starih staršev, ki so v 40. letih prejšnjega stoletja ubežali diktaturi Francisca Franca.

''Moji stari starši so bili španski republikanci, ki so peš prečkali Pireneje in ubežali frankovskemu režimu. Glede na to, da je to naša zgodba, je zagotovo imela določen vpliv,'' je dodal napadalec.

Cantona se je po slovesu od nogometnih zelenic proslavil v vlogi igralca. Trenutno nastopa na pariških odrskih deskah v predstavi Victor, zaigral pa je tudi v novem filmu režiserja Laurenta Laffargueja z naslovom Les Rois du monde (The Kings of the World).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.