Belgijec z zmago do skupnega vodstva

Foto: EPA
Foto: EPA
Belgijec Greg Van Avermaet je zmagovalec šeste etape kolesarske dirke od Tirenskega do Jadranskega morja.
Oglej si celoten članek

Greg Van Avermaet, kolesar BMC Racing Teama, ki je zabeležil tretjo zmago v sezoni in drugo na dirki, je bil v ubežni skupini, katere kolesarji so se na manjšem ciljnem vzponu udarili za zmago. V zaključku pa je imel več moči od dveh zadnjih svetovnih prvakov Slovaka Petra Sagana in Poljaka Michala Kwiatkowskega. Slovak je v cilj 210 kilometrov dolge etape od Castelraimonda do Cepagattija prišel v istem času kot zmagovalec, Poljak pa je zaostal štiri sekunde.

Van Avermaet je tudi po zaslugi bonifikacijskih sekund prevzel skupno vodstvo, doslej vodilni Čeh Zdenek Štybar, ki je z zaostankom štirih sekund zasedel četrto mesto, pred zadnjo etapo, deset kilometrov dolgim kronometrom, zaostaja sedem sekund. Sagan je z osmimi sekundami zaostanka tretji. Etapa je bila sicer pretežno ravninska, a je vsebovala nekaj vzponov, ki so naredili selekcijo.

Na dirki nastopajo trije slovenski kolesarji, na današnji etapi pa je bil najboljši Kristijan Koren (Cannondale), ki je zasedel 51. mesto (+0:07). Luka Mezgec (Orica-GreenEdge) je osvojil 136. (+4:50), Primož Roglič (LottoNl-Jumbo) pa 143. mesto (+5:22). V skupni razvrstitvi je Roglič na 53. (+6:12), Koren na 110. (+17:06) in Mezgec na 149. mestu (+27:06).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.