Belgijski biser izbral Chelsea, ne Real

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Za belgijskega čudežnega dežka Romeluja Lukakuja se je zanimal tudi José Mourinho, a je 18-letnik po priporočilu svojega vzornika Didierja Drogbaja raje izbral Chelsea.
Oglej si celoten članek

Belgijski Anderlecht in londonski Chelsea sta se po več tednih pogovorov le sporazumela o prestopu 18-letnega belgijskega talenta Romeluja Lukakuja. "Velika škoda je, da moramo spustita Romeluja, ki ga je odkril in izučil Anderlecht, a ta prestop je zmagovita kombinacija tako za igralca kot za klub," so prestop potrdili pri Anderlechtu, a niso želeli razkriti višine odškodnine.


Tako se je izpolnila želja novega trenerja Chelseaja Andereja Villas-Boasa po pomladitvi ekipe, ki je bila pred tem med najstarejšimi v Premier League. "Lukaku je zelo zanimiv mlad talent in mi takšne potrebujemo," je dejal Villas-Boas in razkril: "Ni edini, za katerim se trenutno ozirajo naši skavti." Lukaku je bil že v predlanski sezoni (star vsega 16 let) prvi strelec svojega kluba. Mladi napadalec igra tudi že za člansko vrsto Belgije (dal je že dva gola). Morda bo prihodnji teden zaigral tudi proti Sloveniji na prijateljski tekmi v ljubljanskih Stožicah.


Lukakujeve korenine sicer segajo v Kongo. Tudi njegov oče je bil nogometaš in reprezentant Konga (oziroma takrat Zaira). "Bil je moj junak," pove Romelu, ki pa se danes zgleduje po: "Christianu Ronaldo in Didierju Drogbaju." Od tega se bo zdaj lahko učil pri Chelseaju. Pravzaprav mu je prav Didier svetoval, naj pride k njim. Pravi, da je pri 12 letih v eni sami sezoni na 34 tekmah zabil 76 golov. Je zelo močan, a razkrije: "Nikoli nisem dvigoval uteži. Moja telesna moč je darilo Boga."


"Dan, ko bom prvič zaigral na tem stadionu, bo edini dan v mojem življenju, ko me boste videli jokati,"
je na ogledu Chelseajevega stadiona Stamford Bridge dejal Lukaku. Poglejte si v videu.


Žirkov zapušča Chelsea

Obenem se je Chelsea odpovedal uslugam ruskega vezista Jurija Žirkova. Čeprav si je lastnik kluba Rus Roman Abramovič želel, da bi njegov rojak uspel v Premier League, se to ni zgodilo. Zdaj se 28-letni Žirkov vrača v domovino, in sicer je podpisal štiriletno pogodbo z moštvom Anhi Mahačkala iz Dagestana. Gre za klub, kjer od januarja igra nekdanji brazilski reprezentant Roberto Carlos (na 19 tekmah je dal tri zadetke).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.