Belgijski reprezentant: To tekmovanje ni pošteno

Foto: Epa
Foto: Epa
Razpored prvenstva do vseh ni enako prijazen-
Oglej si celoten članek

Belgija, s tremi zmagami prepričljiva zmagovalka skupine B, se bo v nedeljo v osmini finala pomerila s Portugalsko, v izbrani vrsti rdečih vragov pa so besni zaradi formata tekmovanja. 

"Na žalost je tako, da na tem tekmovanju obstajajo reprezentance, ki so vse tekme odigrale na svojem terenu. To nikakor ni pošteno. Mi smo vseskozi morali potovati, potovanja pa slabo vplivajo na vaše telo. Dvakrat smo igrali v Rusiji, nato pa smo po tekmah obakrat tri ure leteli nazaj. Seveda nam to ni pomagalo na tem turnirju. Vse to moramo sprejeti, a to ni pošteno," je dejal 35-letni belgijski branilec Thomas Vermaelen.

Belgija je dve tekmi odigrala v Sankt Peterburgu, eno v Københavnu, medtem ko so na primer Anglija, Italija, Nemčija, Danska in Nizozemska nastopale le v domačih mestih. V osmini finala bo sicer pred domačimi gledalci nastopala le Anglija.

Pred časom je svoje nestrinjanje sicer izrazil tudi selektor Hrvaške, ki je v gosteh zaigrala proti Angliji in Škotski, na nevtralnem igrišču pa le proti Češki, ko je dvoboj gostil Hampden Park v Glasgowu. "Za nas je veliki minus, da na tekmah nimamo navijačev, ker nam ti zelo veliko pomenijo. Mi tudi vseskozi potujemo, nismo v kampu blizu prizorišč. Ni pošteno. Za nas je to najslabše; njihovi navijači lahko pridejo, naši ne morejo," je o dodatnih težavah za nekatere reprezentance v obdobju epidemije spregovoril Zlatko Dalić.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.