Belorusi prizemljili rise – 7:1!

Foto: Žurnal24 Slovenija : Belorusija Foto: Žurnal24 Slovenija : Belorusija Foto: Reuters Slovenija : Belorusija Foto: Žurnal24 Slovenija : Belorusija Foto: Žurnal24
Reprezentanca Slovenije je na SP v hokeju na ključni tekmi za obstanek proti Belorusiji izgubila z 1:7. Risi se tako selijo v divizijo I, Belorusi pa ostajajo v eliti. Med elito ostaja tudi Latvija.
Oglej si celoten članek

Rise prihodnje leto čaka SP v diviziji I, kamor se selijo tudi Avstrijci, ki so tokrat klonili proti Latvijcem (4:1).  Napadalec slovenske reprezentance Robert Sabolič je takoj po tekmi za Šport TV povedal naslednje: "Tega svetovnega prvenstva nismo odigrali tako slabo, končna ocena pa je takšna, da se selimo v divizijo I. Mislim, da smo si zaslužili kaj več, toda danes smo izgubili proti reprezentanci Belorusije, ki je zelo dobra ekipa, ima izredne hokejiste. Največja napaka danes je bilo preveč prekrškov, kar so oni znali dobro izkoristiti."

Slovenci so že v uvodni tretjini pokazali, da niso sposobni držati visokega ritma Belorusov, ki so že po osmih minutah vodili z 2:0. Zadela sta Sergej Demagin in Andrej Kosticin. Tudi druga tretjina se za varovance Matjaža Kopitarja ni začela najbolje, saj je po golu Andreja Stepanova na semaforju v dvorani Orange v Bratislavi v 29. minuti pisalo že 3:0. Nekaj upanja je slovenskim navijačem vrnil Robert Sabolič, ki je zadel s strelom z desne strani, ko je plošček osem minut pred koncem druge tretjine med nogama vratarja Andreja Mezina poslal v belorusko mrežo. A varovanci Edvarda Zankoveca se niso predali in že čez dobrih pet minut so vodili s 5:1, ko sta zabila najprej Andrej Mihajlov, nato pa še Kosticin.

Tretja tretjina je bila le še formalnost – vratarja Roberta Kristana je v vratih zamenjal Andrej Hočevar, ki pa mu tudi ni uspelo ohraniti nedotaknjene mreže. Belorusi, natančneje Mihajlov, so zabili še dvakrat in se po koncu tekme zasluženo veselili obstanka v elitni diviziji. Slovence pa prihodnje leto čaka SP v diviziji I.

SP v hokeju, za obstanek:

Slovenija : Belorusija 1:7(0:2, 1:3, 0:2)
Sabolič (32); Demagin (7), Kosticin (8, 38), Stepanov (29), Mihajlov (36, 56, 57)

Latvija : Avstrija 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Bukarts, Redlihs, Saulietis po dva; Raffl

Lestvica: 1. Belorusija* 6 točk, 2. Latvija* 6, 3. Avstrija 3, 4. Slovenija 3
* Obstali med elito.

Skupina E:

Češka : Rusija 3:2
Voracek, Jagr, Plekanes; Terešenko, Zaripov

Lestvica: 1. Češka 12 točk, 2. Finska 8, 3. Nemčija 8, 4. Rusija 6, 5. Danska 2, 6. Slovaška 0

Skupina F:

Švedska : Švica 2:0
Backlund dva 

Lestvica: 1. Kanada 10 točk, 2. Švedska 10, 3. ZDA 7, 4. Norveška 5, 5. Švica 3, 6. Francija 1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.