"Belorusija bo težka"

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Slovenska ženska reprezentanca se bo v predkvalifikacijah za svetovno prvenstvo pomerila z Belorusijo, Grčijo in Švico.
Oglej si celoten članek

Na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju so danes predkvalifikacijske skupine za nastop na ženskem svetovnem prvenstvu, ki bo med 5. in 20. decembrom prihodnje leto na Danskem. Slovenija se bo v tej fazi pomerila z Belorusijo, Grčijo in Švico.

"Zelo močna je Belorusija, dodatna zanimivost pa je, da jo vodi slovenski trener Tomaž Čater. Vsekakor imajo precej zelo dobrih igralk, za katere smo se zanimali tudi pri Krimu, nekatere pa igrajo v močnih ligah, predvsem v Rusiji. Na zadnjih tekmah smo dokazale, da smo boljše od Švicark in tudi od Grkinj. Težka bo torej Belorusija, a če želimo obdržati našo krivuljo uspehov navzgor, moramo tudi čez to oviro," je žreb pokomentirala slovenska selektorka Marta Bon.

Slovenija se bo v primeru prvega mesta v skupini uvrstila v drugi krog kvalifikacij, kjer jih čakajo najboljše reprezentance na stari celini, kot so Hrvaška, Španija, Francija, Nemčija, Madžarska, Črna gora, Nizozemska, Norveška, Poljska, Romunija, Rusija, Srbija, Slovaška, Švedska in Ukrajina. Nastop na sklepnem turnirja na Danskem sta si že priigrali gostiteljica in branilka naslova Brazilija.

Slovenija bo prvi del kvalifikacij imela med 8. oktobrom in 6. decembrom letošnjega leta, v primeru osvojitve prvega mesta v svoji skupini pa bo prvo kvalifikacijsko tekmo za nastop na SP na Danskem igrala 6. ali 7., povratno pa 13. ali 14. junija prihodnje leto.

Pare dodatnih kvalifikacij bodo izžrebali ob koncu letošnjega evropskega prvenstva, ki bo med 7. in 21. decembrom na Madžarskem in Hrvaškem. Slovenija se ni uvrstila na sklepni turnir, v svoji kvalifikacijski skupini se je uvrstila za Švedsko in Srbijo ter pred Švico.

Skupine predkvalifikacij:
- skupina 1: Slovenija, Belorusija, Grčija, Švica
- skupina 2: Turčija, Avstrija, Portugalska, Izrael
- skupina 3: Makedonija, Italija, Islandija
- skupina 4: Češka, Litva, Azerbajdžan.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.