Belov hitro končal Muršakov vojaški derbi

Četrtkovega derbija lige KHL med ekipama SKA in CSKA slovenski reprezentant ne bo ohranil v lepem spominu, saj je ob porazu svojega moštva (4:3) staknil tudi poškodbo.
Oglej si celoten članek

V 9. minuti je na Jana Muršaka ob ogradi s hrbta naletel Anton Belov in ga, z glavo naprej, potisnil v pleksi steklo. Pesničan se je zatem skušal vrniti v igro, toda udarec je bil premočan in v drugi in tretji tretjini ga nismo več videli na ledu. V petih minutah igre je Muršak sprožil en strel. Ob naletu na tretjega strelca CSKA-ja (19 točk) jo je Belov odnesel brez kazni.

Panarin zadel za zmago

Domači SKA ni dobro začel "vojaškega derbija", Moskovčani so namreč povedli že v prvi minuti prek Igorja Grigorenka. V 14. minuti je ob "power-playu" izenačil Andrej Kuteikin in postavil izid prve tretjine. CSKA je spet povedel v 25. minuti z golom Aleksandra Radulova, 63 selund kasneje je, ob igralcu več, zabil še Denis Denisov. V 32. minuti je ob številčni premoči znižal Ilija Kovalčuk, ki je nato zapravil kazenski strel, tri minute pred koncem drugega dela igre pa tudi izenačil, spet ob "power-playu". Odločilni zadetek je v 53. minuti dosegel Artemij Panarin (4:3).

Prekinjen niz 13 zmag

Pred tokratnim porazom, šele drugim v sezoni, je CSKA nanizal 13 zaporednih zmag. SKA ima na vrhu lestvice sedaj tri točke več od čete trenerja Dimitrija Kvartalnova, moštvo iz St. Peterburga ima 51 točk ob 17 zmagah in le enem porazu. Na tretjem mestu zahodne konference je helsinški Jokerit z 41 točkami, toliko jih je zbrala tudi vodilna ekipa vzhodne konference - Metalurg Magnitogorsk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.