Bender: "Končno pravi Real, ne s playstationa"

Foto: EPA
Foto: EPA
Vezist Dortmunda Sven Bender je pred sredinim obračunom z Realom Madridom dejal, da se po letih igranja proti Madridčanom na playstationu močno veseli merjenja s "pravim" Realom. José Mourinho kljub poškodbam pravi, da Real poškodovanih igralcev nima.
Oglej si celoten članek

"V zadnjem tednu sem prenehal igrati proti Realu Madridu. Res jih bo vrhunsko imeti na stadionu in ne več le na playstationu," je pred najbolj zanimivim obračunom skupine D med Borussio Dortmundom in Realom Madridom povedal nemški reprezentančni vezist Sven Bender.

Kot vedno se na stadionu domačih, mitskem Westfalnu, obeta spektakularna kulisa s 65 tisoč navijači, ki si bodo želeli ogledati obračun devetkratnih prvakov z osvajalci naslova iz leta 1997. Real ima na nemških tleh vedno težave, nazadnje je v Dortmundu leta 2002 izvlekel remi v 92. minuti prek Javierja Portilla (1:1).

"Real ima več izkušenj v Ligi prvakov, toda v Manchestru smo videli, da izkušnje niso vse," je še dejal Bender, ki bi s soigralci na zadnji tekmi kmalu odnesel polni plen z gostovanja pri Manchestru Cityju.

Mou: "Real nima poškodovanih"

José Mourinho bo z Realom iskal šele drugo zmago na nemških tleh v zgodovini kluba, kar mu bo moralo uspeti brez cele vrste poškodovanih nogometašev. Portugalski strateg je na novinarski konferenci kljub temu zmanjševal pomen odsotnosti Marcela, Álvara Arbeloe in Fábia Coentrãa.

"To bo zelo težka tekma. Kar se tiče poškodovanih, jih ni – imamo ekipo, ki lahko odigra dobro z igralci, ki so tukaj," je dejal Mourinho. "Zgodovinsko smo imeli težave tukaj zato, ker je tukaj zelo težko zmagati. Nemške ekipe so vedno zelo čvrste, z željo po zmagi."

Real je na 23 tekmah v Nemčiji zmagal le enkrat. Mourinho je moral zaradi poškodb na zadnji ligaški tekmi proti Celti Vigu na desni bok obrambe postaviti Michaela Essiena, kar se je izkazalo za pravilno odločitev. Morda jo bo moral ponoviti tudi v sredo.

"Izbral sem Michaela Essiena, ker sem moral najti rešitev. Izkazalo se je, da je bila odločitev prava," je nadaljeval Mourinho. "V Ligi prvakov imamo šest točk, kar je zelo pomembno. Dobro smo pripravljeni in, razumljivo, motivirani. Zelo sem optimističen, ampak to bo težka tekma v težki skupini. Ne želim reči, da če zmagamo tri tekme, nam je že uspelo ne želimo prezimiti v Evropski ligi, ampak v Ligi prvakov."

Liga prvakov, 3. kolo:

Skupina A

Ob 20.45:
Dinamo Zagreb – Paris Saint-Germain
FC Porto – Dinamo Kijev

Lestvica: 1. Porto 6 točk, 2. PSG 3, 3. Dinamo Kijev 3, 4. Dinamo Zagreb 0.

Skupina B

Ob 20.45:
Arsenal – Schalke 04
Montpellier – Olympiakos Pirej

Lestvica: 1. Arsenal 6 točk, 2. Schalke 4, 3. Montpellier 1, 4. Olympiakos 0.

Skupina C

Ob 18.00:
Zenit Sankt-Peterburg – Anderlecht

Ob 20.45:
Málaga – AC Milan

Lestvica: 1. Málaga 6 točk, 2. AC Milan 4, 3. Anderlecht 1, 4. Zenit 0

Skupina D

Ob 20.45:
Ajax Amsterdam – Manchester City
Borussia Dortmund – Real Madrid

Lestvica: 1. Real Madrid 6 točk, 2. Borussia Dortmund 4, 3. Manchester City 1, 4. Ajax 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.