Benfica in PSG v četrfinalu

Foto: EPA
Foto: EPA
Lizbonska Benfica je izločila Zenit, PSG pa Chelsea. Tako Portugalci kot Francozi so z 2:1 slavili v gosteh.
Oglej si celoten članek

Chelsea se je na Stamford Bridgu sedemkrat pomeril s francoskimi klubi in še ni doživel poraza, kar petkrat pa ni prejel niti zadetka. Tudi tokrat so Londončani dobro odprli dvoboj. Po nepotrebnem poigravanju Francozov v obrambi so v tretji minuti do žoge prišli nogometaši Chelseaja, Diego Costa pa je napad končal z nevarnim strelom z roba kazenskega prostora. A izkazal se je vratar Kevin Trapp, ki je žogo uspel odbiti.

Parižani so hitro odgovorili. V šesti minuti je uspešno prodiral Lucas, ki je s podajo nato našel Ángela Di Marío. Argentinec je stekel v kazenski prostor in že poslal žogo mimo Thibauta Courtoisa, vendar jo je pred golovo črto izbil Branislav Ivanović. Po kotu je mrežo zatresel Zlatan Ibrahimović, vendar iz pravilno dosojenega prepovedanega položaja.

PSG vodil 11 minut

A deset minut kasneje so gostje dosegli regularen zadetek. Di María je na desni strani našel Ibrahimovića, ki ga ni spremljal nihče od domačih branilcev, Šved pa je to izkoristil in poslal ostro žogo preko peterca domačih, na drugi strani pa jo je v gol z drsečim startom potisnil mladi Adrien Rabiot.

Chelsea je tudi po zaslugi nekaj napak gostov prevzel pobudo, do izenačenja pa je prišel v 27. minuti. Na sredini igrišča je žogo izgubil Thiago Motta, Willian pa je s podajo našel Costo. Ta je imel pred sabo še Thiaga Silvo, a ga je z lahkoto obrnil in zadel za 1:1. Brazilec s španskim potnim listom je v tej sezoni dosegel le štiri zadetke pod taktirko Joseja Mourinha, že 11 pa pod vodstvom Guusa Hiddinka.

Do konca prvega polčasa je Ibrahimović z glavo streljal naravnost v naročje Courtoisu, na drugi strani pa je Cesc Fàbregas z 20 metrov meril mimo gola, Eden Hazard pa je s podobne razdalje poslal žogo v roke nemškemu vratarju. Ta je slabše posredoval v sodnikovem dodatku prvega dela ob strelu Coste, okroglo usnje je odbil predse, zadnji trenutek pa je žogo v kot nato poslal Marquinhos.

Po podaji še gol Ibre

V prvih 20 minutah drugega polčasa pravih priložnosti ni bilo, Chelsea je bil sicer boljši, v 65. minuti pa je neodločeni izid ohranil Trapp. Ta je najprej zaustavil strel Williana, nato pa še odbitek, ki ga je proti golu usmeril Hazard. Takoj zatem je sledila kazen za zamujeno. Motta je na levi strani s podajo v napad poslal Di Marío, ta pa je pred golom našel Ibrahimovića, ki je le še mirno zadel za 1:2. Za švedskega napadalca je bil to 50. zadetek v evropskih tekmovanjih.

Gol je povsem spodrezal krila Londončanov, ki so za napredovanje potrebovali tri zadetke. Tekma je postala precej mirna, PSG pa je brez težav do konca tekme ohranil priigrano prednost.

Preobrat v Rusiji

V senci zdaj že tradicionalnega spopada med londonskim in pariškim klubom je minil dvoboj med Zenitom iz Sankt Peterburga in lizbonsko Benfico. Tekma v nekdanji ruski prestolnici skoraj 70 minut ni ponudila pretiranih razburjenj, nato pa so v 69. minuti do vodstva in skupnega izenačenja, prva tekma se je na Portugalskem končala z zmago orlov z 1:0, prišli Rusi.

Juri Žirkov je na nekoliko sumljiv način prišel do žoge na levi strani, potegnil v kazenski prostor in ob golavt črti dolgo čakal na pravo podajo. To je našel in v peterec poslal žogo na glavo vtekajočega Hulka, Brazilcu pa ni bilo težko zadeti. A veselje domačih navijačev je trajalo le do 85. minute.

Mehičan Raúl Jiménez je z dvajsetih metrov sprožil nevaren strel, ki ga je Juri Lodigin uspel odbiti v prečko, a je nato prvi do okroglega usnja pritekel kapetan Nicolás Gaitán in ga z glavo potisnil v nebranjeno mrežo. Rusi so v tem trenutku za napredovanje potrebovali dva zadetka.

Do tega seveda ni prišlo, za popolen preobrat pa je globoko v sodnikovem podaljšku poskrbel še Brazilec Talisca. Rezervist je po lepi akciji zadel iz polvoleja, Zenit pa je tako doživel prvi domači poraz proti eni izmed portugalskih ekip.

Že dan prej sta se med osmerico najboljših prebila Real Madrid in Wolfsburg. Španci so izločili Romo, Nemci pa so bili boljši od belgijskega Genta.

Liga prvakov, osmina finala, druge tekme:

Zenit : Benfica  1:2 (0:0)  /0:1/
Hulk 69.; Gaitán 85., Talisca 96.

Chelsea : PSG  1:2* (1:1) /1:2/
Costa 27.; Rabiot 16., Ibrahimović 67.

/.../ - izida prvih tekem

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.