Benítez postal "nerazzurro"

Foto: Žurnal24 Takole so Špancu zaželeli dobrodošlico na uradni strani kluba. Beníteza v Milanu
Španski strateg Rafael Benítez na zavodu za zaposlovanje ni bil dolgo. Ko so se mu prejšnji teden za sodelovanje zahvalili pri Liverpoolu, je v četrtek tudi uradno postal novi trener milanskega Interja.
Oglej si celoten članek

V mestu mode Rafaela Beníteza ne čaka lahka naloga. Še več − na klop nerazzurrov je sedel le nekaj tednov po tem, ko je milanski klub do zgodovinskega "trojčka" pripeljal Portugalec José Mourinho. Španec Benítez je prejšnji teden končal šestletno vladavino pri Liverpoolu, zdaj pa je Internazionaleju obljubil dveletno zvestobo, kar je v nasprotju s pričakovanji. Napovedovala se je namreč triletna pogodba.

"Inter izreka dobrodošlico Rafaelu Benítezu," so zapisali na uradni strani inter.it. Uradno novinarsko konferenco bo Benítez imel v torek. "Rafa" prihaja na San Siro kot skorajda idealna zamenjava za taktika Mourinha, saj je pri Liverpoolu podobno kot Portugalec prisegal na igranje s postavitvami in čvrsto obrambo. Idealen trener za predsednika italijanskih prvakov Massima Morattija je sicer že več let trenutni angleški selektor Fabio Capello, ki pa tako hitro ni bil na voljo.

Benítez je z Redsi v Ligi prvakov slavil leta 2005, dve leti kasneje pa prišel do finala. Obakrat mu je nasproti stal Interjev mestni tekmec AC Milan. Bojda že zdaj precej solidno govori tudi italijansko, kar je temelj za dobre odnose z neumornimi novinarji na Apeninskem polotoku. Z njimi pa José nikakor ni našel skupnega jezika.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.