Veljal le en od Šeškovih golov, Man City z drugo postavo osvojil Marakano

Foto: Profimedia Benjamin Šeško je prinesel zmago Leipzigu.
Foto: Profimedia Benjamin Šeško je prinesel zmago Leipzigu.
S tekmama v Leipzigu in Beogradu se je končalo predtekmovanje v skupini G elitnega evropskega nogometnega tekmovanja.
Oglej si celoten članek

V skupini G je bilo že pred zadnjim kolom jasno, da bo prvo mesto osvojil Manchester City, poleg aktualnih evropskih prvakov si je mesto v osmini finala zagotovil še RB Leipzig. Tudi tretje mesto je bilo že oddano švicarski zasedbi Young Boys, medtem ko se je beograjska Crvena zvezda morala zadovoljiti z zadnjo pozicijo. Tako sta bila zadnja skupinska obračuna zgolj tekmovalna formalnost.

Na Red Bull Areni v Leipzigu je Benjamin Šeško začel v prvi postavi proti Young Boys in po podaji Emila Forsberga že v šesti minuti zatresel mrežo, toda gol je bil naknadno razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. V prvem polčasu so bili nevarni tudi gostje, toda do spremembe izida ni prišlo.

V 51. minuti je Benjamin Henrichs našel soimenjaka Šeška, ta pa je zabil svoj drugi letošnji gol v Ligi prvakov. Le dve minuti kasneje so gostje izenačili z zadetkom Ebrime Colleya.

Tudi veselje Bernčanov ni bilo dolgotrajno, saj je Kevin Kampl v 56. minuti zaposlil Forsberga, ta pa je Nemce spet popeljal v vodstvo. Izid se do konca ni več spremenil (2:1). Šeško je igro zapustil v 74. minuti, Kampl je odigral celotno srečanje.

Zmaga Man Cityja v Beogradu

Foto: Epa Crvena zvezda Manchester City

Na beograjski Marakani je Crvena zvezda pričakala Manchester City, slednji je nastopil brez številnih članov udarne enajsterice. Kljub temu so gostje zmagali (2:3). 

V 19. minuti so Angleži povedli z golom Micaha Hamiltona. V izenačenem boju na zelenici so gostje bolje znali unovčiti svoje priložnosti. V 62. minuti so zabili drugi gol, pod katerega se je podpisal Oscar Bobb. Četrt ure kasneje so Srbi znižali, zabil je Hwang In-Beom. Usodo domačih je z uspešno izvedeno enajstmetrovko v 86. minuti zapečatil Kalvin Phillips. Končni izid je v sodnikovem dodatku postavil Aleksandar Katai.

Liga prvakov (skupina G), 6. kolo:

RB Leipzig - Young Boys Bern 2:1 (0:0)
Crvena zvezda - Manchester City 2:3 (0:1)

LESTVICA:
1. Manchester City 18
2. RB Leipzig 12
3. Young Boys Bern 4
4. Crvena zvezda 1

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.