Benzema: "Barça ni favorit"

Foto: EPA Benzema Real Madrid Barcelona Copa del Rey pokal polfinale novinarska konferenca Foto: EPA Benzema Real Madrid Barcelona Copa del Rey pokal polfinale novinarska konferenca Foto: EPA Roura Real Madrid Barcelona Copa del Rey pokal polfinale novinarska Foto: EPA Roura Real Madrid Barcelona Copa del Rey pokal polfinale novinarska
Realov napadalec Karim Benzema je dan pred pokalnim "El Clásicom" zatrdil, da Barcelona na sredini tekmi v Madridu ne bo favorit. Jordi Roura, ki bo ob odsotnosti Tita Vilanove vodil ekipo na Bernabéu, meni, da bo Real kljub številnim odsotnim nogometašem še kako nevaren.
Oglej si celoten članek

Karim Benzema bo tekmo proti Barceloni na Santiagu Bernabéu po vsej verjetnosti začel od prve minute namesto Gonzala Higuaína, na novinarski konferenci v Madridu pa je pred sredinim "El Clásicom" zatrdil, da si želi igrati še več.

"Ne poznam nobenega igralca, ki bi želel biti na klopi. Ampak Higuaín prav tako želi igrati več. To je odločitev trenerja, jaz moram še naprej delati, da bi igral več," je zatrdil nekdanji član Lyona in se obrnil proti sredini tekmi.

Brez težav z Mourinhom

"Barcelona ni favorit. Je velika ekipa, ampak mi smo pripravljeni na ti dve tekmi, čeprav vemo, da je težko. Leto za letom smo boljši proti Barçi. V teh duelih smo delali zelo dobro. To je najboljša tekma na svetu. Ambient na Bernabéu bo zelo vroč," je dejal Benzema.

"Jutri bi bilo najbolje zmagati in zabiti čim več golov, čeprav vemo, da nas čaka še ena tekma. (Lionel) Messi in Cristiano (Ronaldo) sta dva velika igralca, ampak za nas je boljši Cristiano. Marcelo? Pripravljen je za to, da bi igral več, ampak normalno je, da mu bo težko po toliko mesecih odsotnosti. Držimo skupaj in z (Joséjem) Mourinhom nimamo nikakršnih problemov," je še zaključil Francoz.

Roura: "Za Cristiana ni čarobnih paličic"

Tekmo proti večnim rivalom je v Barceloni napovedal tudi pomočnik trenerja Jordi Roura, ki bo ob odsotnosti Tita Vilanove spet opravljal dolžnosti prvega trenerja. Roura meni, da bo Real "super tekmovalen" kljub številnim odsotnim nogometašem, med katerimi sta kapetana Iker Casillas in Sergio Ramos, branilec Pepe ....

"Skušali bomo biti ekipa, kakršna smo bili vedno, ne poznamo drugega načina igranja, gremo na zmago in uveljavljanje našega sloga igre. Povsem nič se ne bo spremenilo. Madridu se s tako širokim kadrom odsotnost nogometašev po mojem ne bo preveč poznala. Pričakujem Madrid, ki bo pritiskal, ki bo težek. 'Super tekmovalen' bo, kljub odsotnostim," je dejal Roura.

"Tudi mi smo v prvem delu prvenstva imeli odsotne nogometaše, ampak ekipa je še vedno igrala dobro. Tudi zato bo Madrid kljub odsotnim ostal velika ekipa. Madrid hoče vedno igrati nogomet, s svojim slogom in karakteristikami. Verjamem, da Madrid nikoli ne bi špekuliral. Všeč bi mi bilo, da bi bilo vse že jutri razrešeno v naš prid, ampak izkušnje nam pravijo, da je zelo malo možnosti za kaj takšnega. Menim, da niti za eno niti za drugo stran še nič ne bo odločenega."

Nekaj pohval je Roura namenil tudi Cristianu Ronaldu, saj so ga novinarji vprašali, kako namerava Barcelona ustaviti Portugalca, ki ji je na zadnjih šestih medsebojnih obračunih kot prvi nogometaš v zgodovini zabil vsaj en gol.

"Za igralca njegovega kova se mi zdi normalno, da zabija gole, vsakič več. Je eden tistih igralcev, za katerega vsi vemo, kaj bodo storili, vseeno pa ga je težko ustaviti. Zato so ti igralci tako veliki. Ni magičnih formul za to, kako ustaviti Cristiana Ronalda. Zato so tako veliki," je povedal Roura.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:09 30. Januar 2013.

    kdo bo prenesal?

  • 18:52 29. Januar 2013.

    Barca BARCAAAAAAAA

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.