Benzema: Izločili so nas najboljši na svetu

Foto: EPA
Foto: EPA
Francoski nogometaši po porazu proti Španiji v četrtfinalu evropskega prvenstva niso skrivali razočaranja, a v svoji igri vseeno našli nekaj svetlih točk, na katerih bodo gradili v prihodnosti. Španci že gledajo proti polfinalu, kjer jih čaka Portugalska.
Oglej si celoten članek

"Izgubili smo proti najboljši ekipi na svetu. Bilo je težko, toda igrali smo dobrO in za nami je odlična tekma. Gol smo dobili iz njihove edine priložnosti. Smo razočarani, a zadovoljni z uvrstitvijo v četrtfinale. Zelo smo razočarani, ker vemo, da bi jih lahko premagali. V določenih trenutkih smo bili boljši od njih, toda takšen je nogomet," je po porazu v četrtfinalu evropskega prvenstva razpredal Karim Benzema. Francoze je z dvema zadetkoma na svoji 100. reprezentančni tekmi pokopal Xabi Alonso, soigralec Benzemaja pri Real Madridu. "Nismo razočarani, ker nismo zadeli. Razočarani smo, ker nismo uspeli zmagati, toda pokazali smo, da smo dobra ekipa," je še pristavil prvi napadalec galskih petelinov.

Čeprav tako Španci kot Francozi niso blesteli, so prvi prek Alonso uspeli zabiti dva zadetka, kar je bilo več kot dovolj za zmago. Varovanci Laurenta Blanca so v zaključku srečanja poskušali pritisniti proti vratom Ikerja Casillasa, toda zrelejših priložnosti si niso uspeli ustvariti. "To je veliko razočaranje. Želeli smo zmagati, toda v zadnjem delu nam je nekaj zmanjkalo, toda ničesar se ne rabimo sramovati. Španci so zelo močni. Sedaj moramo na tej predstavi graditi našo prihodnost," je pristavil francoski vratar Hugo Lloris, ki je bil pri obeh zadetkih nemočen.

"Iz moje strani lahko rečem, da smo obrambno odigrali dokaj dobro. Res je, da smo imeli nekaj težav med srečanjem, toda to smo pričakovali," je srečanje ocenil francoski branilec Adil Rami in se dopolnil: "Moram reči, da smo igrali proti najboljši ekipi na svetu, čeprav Španija ni imela tako vleiko priložnosti, toda ko so jo dobili, so jo izkoristili in to je tudi naredilo razliko. Lahko le čestitamo Španiji. Obžalujemo lahko le poraz proti Švedski z 0:2. Sedaj moramo naprej in ne smemo biti preveč razočarani zaradi našega srečanja proti Španiji."

Ramos: "Prišel je naš čas za maščevanje"

"Dobra stvar pri nogometu je, da vedno dobiš priložnost za maščevanje in tokrat smo jo dobili mi proti Franciji," je bil po zmagi nasmejan španski branilec Sergio Ramos in se spomnil četrtfinalnega poraza furije proti Franciji na svetovnem prvenstvu leta 2006. "Ne smemo počivati na lovorikah, kajti vsaka tekma je kot finale in Portugalci so pokazali zelo veliko, da so prišli v polfinale, tako da bo zelo težko." Tudi Cesc Fabregas po napredovanju med zadnje štiri ni skrival navdušenja: "V prvem polčasu smo res igrali zelo dobro, morda je bil to celo najboljši prvi polčas na turnirju. Zelo veseli smo." Vezist Barcelone je nekaj besed namenil še polfinalnemu zmenku s Cristianom Ronaldom in soigralci: "Zelo težko bo. Imajo odlične posameznike. Imajo odlične protinapade, tako da nas čaka težko delo. Imajo Ronalda, Nanija, Raula Meirelesa, Joaa Moutinha. Imajo zelo dobre igralce."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.