Berić: "Ena najboljših tekem kariere"

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Mariborski junak številka ena ob mariborski zmagi nad sarajevskim Željezničarjem (4:1) v 2. kolu kvalifikacij za Ligo prvakov je bil Robert Berić. Dejan Mezga obljublja brezkompromisen napad na zmago tudi v Sarajevu.
Oglej si celoten članek

"Ena izmed mojih boljših tekem. Hvala bogu, da se je to zgodilo ravno na evropskem obračunu. Upam, da bomo v tem ritmu nadaljevali," je po prihodu iz garderobe dejal Robert Berić, z dvema zadetkoma in asistenco brez dvoma igralec tekme med Mariborom in Željezničarjem (4:2).

"Ko smo jim dali gol, so se Sarajevčani odprli in nastalo je več prostora," je opisal razmere v drugem polčasu, ko so vijolice zabile kar kvartet zadetkov. Vseeno pa Krčan poudarja, da Mariborčani v Sarajevo nikakor ne bodo odšli le na porcijo ali dve čevapčičev. "Vsekakor ne. Ostati moramo z glavo pri stvari. Vemo, kako je lahko v Sarajevu težko," je zagotovil, ne boječ se morebitnih provokacij: "Tudi če bo kaj, ne bo veliko vplivalo na nas. Iti moramo lepo po vrsti – najprej Koper, nato pa Sarajevo."

Brez težav s "penali", s slovenščino malo

"V drugem polčasu so gostje padli in mi smo znali to izkoristiti. Nasveti trenerja so bili, da moramo v nadaljevanju igrati hitreje in to smo tudi storili," pa so bili vtisi hladnokrvnega Hrvata Dejana Mezge, ki je zagotovil, da vijolice v bosansko prestolnico odhajajo zmagat. Po prostem strelu pred koncem prvega polčasa je žogo že videl v mreži, pravi. A je dobil še eno priložnost za zadetek – ob enajstmetrovki. "Pri strelu sem bil umirjen, za zdaj nimam težav z enajstmetrovkami." Zdi se, da s slovenščino tudi ne ... "Nekaj jih je," se je nasmehnil mariborski vezist.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.