Berić z Rapidom izgubil

Foto: EPA
Foto: EPA
Robert Berić je s soigralci doma izgubil proti Šahtarju (0:1) in je tako precej daleč od uvrstitve v skupinski del Lige prvakov.
Oglej si celoten članek

Dunajčani so bili večji del prvega polčasa boljši tekmec na zelenici, v 42. minuti pa je imel Rapid celo izjemno priložnost za vodstvo. Florian Kainz je dobro zadel polvolej z desetih metrov, izjemno pa je reagiral ukrajinski vratar Andrej Pjatov. Kazen za zapravljeno je sledila že čez nekaj sekund, ko se je pred vrati domačih dobro znašel Marlos in s pomočjo vratnice matiral Jana Novoto ter postavil izid polčasa.

V drugih 45 minutah so gostitelji iskali izenačenje, a si resnejših priložnosti niso pripravili. Robert Berić, ki je že v sedmi minuti tekme prejel rumeni karton zaradi udarca s komolcem ob skoku za žogo, je bil zamenjan v 89. minuti. V 76. minuti je Berić padel ob Oleksandru Kucherju v kazenskem prostoru, toda enajstmetrovke ni dobil.

Do velike prednosti je že na prvi tekmi prišel tudi zagrebški Dinamo. Ta je na gostovanju pri albanskem prvaku Skenderbeuju dolgo zaostajal, a nato sredi drugega polčasa lepo izvedel akcijo, ki jo je zaključil El Arbi Hillel Soudani. Ta je le še potisnil žogo v prazen gol po nesebični podaji Marko Pjaca. V sodnikovem dodatku je nato preobrat z lepim strelom dokončal Josip Pivarić.

Nekoliko presenetljivo je ugoden izid na težkem gostovanju iztržil tudi Maccabi iz Tel Aviva. Ta se je v gosteh pomeril z v zadnjih letih rednem udeležencem Lige prvakov Baslom in iztržil izid 2:2. Dokaj težko delo bo na povratnem dvoboju čakalo tudi Celtic. Škotski klub, ki je lani ostal brez nastopa med elito zaradi slovenskega prvaka Maribora, je doma slavil s 3:2 proti Malmöju, Švedom pa tako za napredovanje zadošča že minimalna domača zmaga.

V derbiju dneva je Valencia gostila Monaco, ki se je v minuli sezoni prebil vse do četrtfinala Lige prvakov, kjer je po izenačenem boju klonil proti kasnejšemu evropskemu podprvaku Juventusu. Tokrat so netopirji povedli že na samem začetku dvoboja, a so nogometaši iz kneževine izenačili na začetku drugega polčasa. Španski prvoligaš je nato le uspel še dvakrat zatresti mrežo Hrvata Danijela Subašića.

Liga prvakov, 4. predkolo:

Skenderbeu : Dinamo Zagreb  1:2 (1:0)
Shkembi 37.; Soudani 66., Pivarić 93.

Celtic : Malmö  3:2 (2:0)
Griffiths 3., 62., Biton 10.; Berget 52., 90.

Basel : Maccabi Tel Aviv  2:2 (1:1)
Delgado 39./11-m, Embolo 88.; Zahavi 30., 90.

Rapid : Šahtar  0:1 (0:1)
Marlos 44.

Valencia : Monaco  3:1 (1:0)
Rodrigo 4., Parejo 59., Feghouli 86.; Pašalić 49.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.