Beričev gol odločil derbi v Stožicah

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Berič je prinesel zmago Mariborčanov, ki pa bi lahko ostali brez zmage, a je nev Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Siniša Anđelković (v sredini) je v enem letu od tavanja pri Dravi prišel do ital Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Nogometaši Olimpije niso našli poti skozi mariborsko obrambo. (Foto: Anže Petkov Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Mertelj se je poškodoval na tekmi v Stožicah proti Olimpiji. (Foto: Anže Petkovš Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Zadetek mladega Roberta Beriča je odločil prvi večni derbi letošnje sezone. V Stožicah je bila igra izenačena, točko pa bi z izjemnim strelom od daleč v zadnji minuti skorajda ukradel Boban Jović (0:1).
Oglej si celoten članek

Nogometaši Maribora so zmagovalci prvega letošnjega derbija z Olimpijo, po tem ko je tekmo z golom v prvem polčasu odločil mladi napadalec Robert Berič. Večni obračun sicer ni "umiral v lepoti", a bi točko zmajem v drugem polčasu z enim zadnjih strelov kmalu prinesel Boban Jovič, ki je že premagal Marka Pridigarja, žoga pa se je od prečke odbila od tal in nazaj v igrišče. Zmaji tako ostajajo na zadnjem mestu, medtem ko so se vijoličasti s to zmago spet prebili na sam vrh.

V prvem polčasu smo videli malo igre, a kot že velikokrat do zdaj so eno redkih priložnosti izkoristili vijoličasti. Žoga prek zadnje vrste zeleno-belih je v 27. minuti našla Marcosa Tavaresa, ki je ustrelil, a je Damir Botonjič strel odbil. Odbitek je nato po lepem obratu v mrežo pospravil mladi Robert Berič. Gostujoči navijači so eksplodirali, na igrišče so priletele bakle in petarde, Green Dragons pa so začeli obračunavati z enim izmed varnostnikov. Mirno ni bilo niti na vzhodni tribuni, kjer so med seboj začeli obračunavati tudi "nevtralni" navijači.

Kot že rečeno, se v prvem delu ni zgodilo veliko in priložnosti bi lahko prešteli na prste ene roke. Tik pred zadetkom gostov je Zoran Zeljković nevarno poizkušal od daleč, a je Marko Pridigar strel brez težav ubranil, razen nekaj nevarnih prodorov Davorja Škerjanca pa je bila Olimpija povsem nenevarna, medtem ko niso blesteli niti Mariborčani.

Pred začetkom nadaljevanja nobeden izmed trenerjev ni menjal. Dušan Kosič je v igri presenetljivo pustil Ermina Rakoviča, ki je sicer začel tekmo, a bil povsem neviden. Zmaji so hitro zagrozili, a je Škerjanc iz težkega položaja nastreljal le vratarja Pridigarja. Do zadnjih minut praktično ni bilo razburjenj na igrišču, dokler ni še lani nogometaš Olimpije Željko Filipović z izjemnim strelom v 86. minuti stresel prečko, kar je nato globoko v sodnikovem podaljšku storil tudi Jovič. Vse pa je bilo premalo za Olimpijo, za katero je sol na rane po porazu na večnem derbiju tudi zadnje mesto na lestvici.

Izjavi po srečanju:

Darko Milanič, trener Maribora:
"Delovali smo zelo dobro. Mogoče je imela Olimpija zaradi nekaj naših zgrešenih podaj več morale. Po zadetku pa niso več našli poti, da bi nas ogrozili. S to prigarano zmago moramo biti zadovoljni."

Dušan Kosič, trener Olimpije:
"Vzdušje je bilo pravo. Edino, kar me moti, je to, da nismo zmagali. V vezni liniji nismo imeli ideje, kako nasprotnika s hitro igro prebiti. Ravno, ko smo začeli igrati, se nam je zgodila površnost, kot v Velenju. Spet smo izgubili žogo na mestu, kjer je napaka nedopustna in bili za napako kaznovani."

Lestvica:
1. Maribor 24 točk (-1)

2. Nafta 22
3. Domžale 22 (-1)
4. Gorica 15
5. Koper 13
6. Primorje 12 (-1)
7. Celje 10 (-1)
8. Rudar 10
9. Triglav 10
10. Olimpija 7

Slovenska liga, zaostala tekma 4. kola:

Olimpija Ljubljana : Maribor 0:1 (0:1)
Berič (27) 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.