Berlusconi ob 30 odstotkov Milana

Foto: EPA
Foto: EPA
Lastnik italijanskega nogometnega velikana AC Milana Silvio Berlusconi je po poročanju medijev z Apeninskega polotoka podpisal dogovor s tajskim poslovnežem Beejem Teachaubolom, kateremu bo prodal 30-odstotni delež kluba.
Oglej si celoten članek

Tajski poslovnež Bee Taechaubol je že nekaj časa med glavnimi kandidati za nakup sedemkratnega evropskega prvaka. Še prejšnji mesec je bil v "pole positionu" za nakup Milana kitajski milijarder Wang Jianlin, ki je pred časom za 1,05 milijarde evrov kupil švicarskega športnega marketinškega velikana Infront, ima pa tudi 20-odstotni delež lastništva nad španskim prvakom Atleticom iz Madrida.

La Gazetta dello Sport pa danes poroča, da sta se Silvio Berlusconi in Taechaubol konec teden sestankovala v Berlusconijevi hiši v Arcori in tudi podpisala pogodbo. Prisoten je bil tudi bankir iz banke Rothschild. Tajski poslovnež bo 30-odstotni lastnik postal do konca maja, do takrat bo odštel tudi 250 milijonov evrov. V primeru, da si italijanski medijski magnat premisli, bo moral odšteti kazen v višini 25 milijonov evrov.

Italijanski mediji poročajo še, da je Berlusconi zavrnil ponudbo iz Singapurja oziroma prijateljev lastnika velikega tekmeca Interja Ericka Thohirja, za katerega igra tudi slovenski reprezentant Samih Handanović. Ta ponudba naj bi bila težka 970 milijonov evrov.

Gazzetta še piše, da sta Berlusconi in Taechaubol določila vrednost kluba, to je 800 milijonov evrov. Prihodki Milana v sezoni 2013/14 so znašali 254,6 milijona evrov, klub pa dolguje kar 244 milijonov. Športni časnik dodaja, da ima Berlusconi alternativen načrt: prodajo celotnega kluba. Zato naj bi že sklenil sodelovanje z banko Lazard, ki je skrbela tudi za prodajo Interja Thohirju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.