Bernalov agent zanikal zgodbo, cilj Kolumbijca bo ugnati Slovenca

Foto: Epa egan bernal
Po objavljeni zgodbi se je oglasil zastopnik Egena Bernala.
Oglej si celoten članek

Zastopnik Egana Bernala je zanikal vesti, da je njegov varovanec nezadovoljen v ekipi Ineos Grenadiers in da se bo po poteku pogodbe z britanskim mošzvom pridružil ekipi Israel Start-Up Nation.

Štiriindvajsetletni Kolumbijec je leta 2018 podpisal za Ineos, takrat še Team Sky, od takrat pa osvojil Tour (2019) in Giro (2021). V letu 2020 je imel velike težave s poškodovanim hrbtom, a je z operacijo uspel odpraviti bolečine, letos pa se je vrnil na stara pota z že omenjeno zmago na dirki po Italiji. Kasneje se je okužil s koronavirusom, na Vuelti, kjer je Prmož Roglič zabeležil tretjo zaporedno zmago, pa je prišel do šestega mesta.

Med tednom je kolumbijski časopis El Tiempo sicer objavil zgodbo temelječo na izjavah italijanskega novinarja Beppeja Contija, ki trdi, da se Bernal slabo razume z moštvenimi kolegi pri Ineosu in bo do konca oddelal pogodbo z Britanci, nato pa bo konec leta 2023 sledil podpis sodelovanja z Izraelci.

Pri Cyclingnews so se za dodatne informacije obrnli na Bernalovega dolgoletnega zastopnika Giuseppeja Acquadra. Ta se je ob kontaktu na začetku pošalil, da se trenutno nahaja v Izraelu, potem pa v resnejšem tonu zanikal, da bi bil Kolumbijec nesrečen pri Ineosu. Dodal je še, da se bo Bernal v letu 2022 vrnil na Tour s ciljem, da premaga Rogliča in dvakratnega zmagovalca Tadeja Pogačarja.

Foto: Twitter Primož Roglič, Tadej Pogačar, Egan Bernal

"V tej zgodbi ni nič resničnega. Egan ima še dvoletno pogodbo z Ineosom in je zadovoljen z ekipo. Počasi se že osredotoča na naslednji Tour in ne vem od kje je zdaj prišla ta zgodba," je za Cyclingnews dejal Acquadro.

"Ne vem, kaj se bo zgodilo v dveh letih, gre za dolgo obdobje, a lahko zatrdim, da je Egan zadovoljen pri Ineosu. Zadovoljen je z ekipo in moštvenimi kolegi. Odlično je na Vuelti na primer sodeloval z Adamom Yatesom. V ekipi je že štiri leta in se dobro počuti. Je srečen," zagotavlja agent kolesarskega zvezdnika.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.