Berrettini in Ruud v četrtfinalu OP ZDA

Foto: Epa
Foto: Epa
Na prizorišču zadnjega grand slama sezone sta bila odigrana prva dvoboja osmine finala v moški konkurenci.
Oglej si celoten članek

Italijan Matteo Berrettini in Norvežan Casper Ruud sta prva četrtfinalista teniškega odprtega prvenstva ZDA v New Yorku. Njun medsebojni obračun za preboj v polfinale bo na sporedu v torek.

Berrettini, finalist lanskega Wimbledona, je za napredovanje med osem najboljših potreboval pet nizov proti Špancu Alejandru Davidovichu Fokini. Na igrišču se je potil tri ure in 46 minut ter 23-letnika ugnal z 2:6, 7:6 (2), 6:3, 4:6, 6:2.

Šestindvajsetletnik iz Rima je dosegel 18 asov in osvojil 84 odstotkov točk s prvim servisom. Ubranil je devet od 13 priložnosti tekmeca za odvzem servisa, sam pa je šestkrat dosegel "break". Od tega trikrat v odločilnem petem nizu, ki ga je prepričljivo dobil s 6:2.

Berrettini se je tretjič v karieri uvrstil v četrtfinale OP ZDA, v polfinalu je igral leta 2019, ko ga je ustavil Rafael Nadal. Španca dvoboj osmine finala čaka v ponedeljek, ko mu bo nasproti stal domačin Frances Tiafoe.

Italijana pa bo skušal na poti do polfinala ustaviti Ruud, finalist letošnjega Rolanda Garrosa. Triindvajsetletnik iz Osla je prvič igral v osmini finala OP ZDA, zdaj pa je storil še korak naprej. Za napredovanje je potreboval štiri nize proti Francozu Corentinu Moutetu. Po treh urah in 19 minutah je Ruud slavil s 6:1, 6:2, 6:7 (4), 6:2.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.