Bešiktaš in Albanija prodajala tekme?

Foto: Žurnal24 Je Bešiktaš namerno izgubil proti Liverpoolu z 0:8?
UEFA še naprej preiskuje potencialno nameščanje rezultatov tekem v evropskih tekmovanjih. Je "osumljeno" srečanje med Liverpoolom in Bešiktašem? Je Albanija prodajala svoje tekme?
Oglej si celoten članek

Zmaga Liverpoola z 8:0 nad Bešiktašem v sklopu skupine A nogometne Lige prvakov, odigrana na Anfieldu 6. novembra, bi lahko dobila sodni epilog pred UEFA nogometnih sodiščem. Evropska nogometna zveza še naprej preiskuje potencialno nameščanje rezultatov nogometnih tekem. Nemški časnik Süddeutsche Zeizung piše, da je med tekmami, ki so pod preiskavo zveze tudi obračun Liverpoola in Bešiktaša. Namigujejo, da so bili nogometaši turšega kluba tarča znane azijske nogometne stavnice, kjer se je na veliko stavilo na zmago Liverpoola z visokim številom zadetkov. UEFA za zdaj ni niti potrdila niti zavrnila namigovanja nemškega časnika. Predstavnik za stike z javnostjo UEFE William Gaillard je za britanski tisk dejal: "Trenutno ne morem niti potrditi niti zavreči teh poročil. Gre za zaupne podatke. Previdni moramo biti, da ne bi krivci zakrili sledi." Pred zadnjim, 6. kolom Lige Prvakov imajo v skupini A možnosti za napredovanje v osmino finala vsa štiri moštva: Porto 8 točk, Marseille 7, Liverpool 7 in Bešiktaš 6 točk.

Je Albanija namerno izgubila proti Romuniji v kvalifikacijah za EP? © AFP

 


Albanski minister za kulturu Ylli Pango je pozval evropsko zvezo UEFA naj pod svoj nadzor vzame reprezentančne tekme albanske reprezentance. Skupaj s premierjem Albanije Salijem Berishajem sta albansko reprezentanco označila za skupino mafijcev, predsednika Albanske nogometne zveze Armanda Dukaja pa, da je prodal dve srečanji kvalifikacij za Evropsko prvenstvo. "Obstajajo dokazi, da izkorišča albansko reprezentanco za lastne koristi. To je žaljivo do čustev, ki jih navijači gojijo do reprezentance. Zato lepo prosim Uefo, da razišče obe tekmi," je Pango zapisal v pismu evropski nogometni zvezi. Šlo naj bi za srečanji Albanije proti Belorusiji, ki so jo slednji dobili z 4:2 ter Albanije proti Belorusiji, ki jo je albanska ekipa izgubila z 1:6. Armando Duka je brat nekdanjega albanskega ministra za kmetijstvo, ki je izgubil svoj položaj leta 2005 ob prihodu vlade Berishaja. Po koncu kvalifikacij je z mesta selektorja Albanije odstopil Otto Barič .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.