Bežal pred streli, pet soigralcev mu je umrlo, zdaj veliki šampion!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ob velikem triumfu Liverpoola močno odmeva življenjska zgodba izjemnega napadalca Redsov.
Oglej si celoten članek

Izjmeni Brazilec Roberto Firmino, eden ključnih členov pri zgodovinski sezoni, ki je v Liverpool po 30 letih vrnila državni naslov, je v svojem življenju resnično prehodil pot "skozi trnje do zvezd" in ima za sabo neverjetno življenjsko zgodbo.

O njegovem težavnem otroštvu je ob veličastni priložnosti proslavitve naslova za Sun spregovoril njegov prvi trener, Andre Lima Teixeira, ki je Firmina vodil v Flamenginhu, amaterskem klubu, kateri je izjemnega Brazilca naučil prve nogometne korake.

"Lahko bi zavil na napačno pot ter končal mrtev! To je bil resnično nevaren kraj tekom njegovega odraščanja," je začel Teixeira.

Foto: Epa roberto firmino

Napadalec Liverpoola je namreč odraščal v kraju, kjer je kar pet njegovih takratnih soigralcev tragično končalo, še preden bi dopolnili 19 let. Firmonovi starši tako Robertu pogosto sploh niso dovolili na trening, saj so se na ulicah pogosto odvijali strelski obračuni.

"Roberto in ostali dečki so pogosto končali zaklenjeni doma, saj so na ulicah streljali, tako da sploh niso mogli na trening. Morali so se celo skrivati pod posteljo, če bi kakšen metek zataval v njihov dom. Večkrat je moral bežati pred streljanjem," je jasno opisal razmere Teixeira.

Firmino je sicer odraščal v siromašnem predelu mesta Maceió, v zvezni državi Alagoas. Kvart, kjer je odraščal, je mejil na zelo nevarno ter s kriminalom prepolno favelo. Oče je v bližini stadiona tamkajšnjega nogometnega velikana CRB-a (Clube de Regatas Brasil) prodajal na ulicah vodo, mati pa je doma skrbela za otroke. Oba sta bila zelo stroga.

Foto: Profimedia Roberto Firmino

"S Firminom sva skupaj hodila na treninge. Živel sem štiri, ali pet ulic stran od njega. Skupaj sva bila v ekipi do 12 in do 13 let. Njegova mati ga iz strahu ni želela pustiti na treninge, tako da smo jim pogosto trkali na vrata ter jih prosili, če pustijo Roberta na trening, ali tekmo," pa je z zanimivo anekdoto postregel njegov prijatelj Jose Cicero da Silva "Toto".

"Firminu je uspelo zaradi njegovega truda in dela. A v tistih časih si je moral sposojati kopačke od drugih, prav tako kot vsi ostali. To obdobje je bilo zelo pomembno v njegovi karieri. Spomnim se, koliko dečkov iz najine ekipe je zdaj že mrtvih, ker so se zapletli v bande, ali posel z drogo," je zaključil Toto.

Foto: Epa Roberto Firmino

Firmino je svoje prve profesionalne korake naredil pri CRB-ju, preden ga je opazil brazilski velikan Figueirense. Že pri 19 letih pa mu je uspelo zapustiti Brazilijo ter tamkajšnje nemogoče razmere, saj je pristal pri nemškem Hoffenheimu, kjer je zablestel v polnem sijaju ter si pred petimi leti uspel izboriti prestop v Liverpool, s katerim je osvojil praktično vse...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.