Bezzecchi zmagovalec kvalifikacij v Assnu

Foto: Epa
Foto: Epa
V Assnu so bile na sporedu kvalifikacije pred nedeljsko dirko kraljevskega razreda.
Oglej si celoten članek

Italijan Marco Bezzecchi (Ducati-VR46) si je privozil najboljši startni položaj v kraljevskem razredu motoGP na dirki svetovnega prvenstva v motociklizmu za veliko nagrado Nizozemske v Assnu. Drugi je bil rojak Francesco Bagnaia (Ducati), trenutni vodilni v prvenstvu in svetovni prvak.

Tretje mesto je zasedel še en Italijan Luca Marini (Ducati-VR46), ki bo prav tako startal v prvi vrsti na sprinterski dirki v soboto popoldne in na nedeljski veliki nagradi.

Španec Jorge Martin (Ducati-Pramac) je prejšnjo nedeljo zmagal na dirki svetovnega prvenstva v motociklizmu za veliko nagrado Nemčije na dirkališču Sachsenring. Martin je slavil pred Bagnaio (Ducati), ki je ohranil vodstvo v razvrstitvi svetovnega prvenstva v kraljevskem razredu. Martin je dan prej dobil tudi sprintersko preizkušnjo.

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:40 24. Junij 2023.

    Koga to zanima...?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.