Biatlon prestavljen, Gregorinova jutri zadnjič na OI

Foto: Stanko Gruden/STA
Foto: Stanko Gruden/STA
Biatlonci bodo na olimpijskih igrah v Sočiju na 15-kilometrsko preizkušnjo s skupinskim startom morali počakati do ponedeljka. Prirediteljem jo je zagodla megla, zaradi česar so za danes predvideno tekmo morali prestaviti.
Oglej si celoten članek

Teja Gregorin, ki je na olimpijskih igrah v Sočiju slovenskemu biatlonu priborila prvo olimpijsko odličje, bo na letošnjih OI zadnjič nastopila v ponedeljek, ko se ob 16. uri po slovenskem času začne tekma s skupinskim startom na 12,5 km. Gregorinova, ki je bila na vseh tekmah na teh OI med petnajsterico, se nadeja nove vrhunske uvrstitve.

"Osredotočila se bom na tekmo s skupinskim startom, ki mi zelo ustreza, in komaj čakam, da grem v naslednji boj. To pa zato, ker vse naenkrat gremo s starta in začnemo tekmo z ničle. Ustreza me, da se borimo ena ob drugi. Tudi na strelišču mi ustreza, da ležimo in streljamo druga ob drugi. Potrebna je večja zbranost kot na siceršnjih tekmah," je pojasnila Gregorinova, ki si želi, da bi vsaj enkrat v sezoni, po možnosti že na OI, na tekmi zadela vse tarče. Po tem, ko je bila na teh OI 15. v sprintu, je bila tretja na zasledovalni tekmi, 11. mesto pa je osvojila na 15 km.

V skupini ji je lažje

Tekaško je Belorusinja Darja Domračeva razred pred drugimi, sledi Čehinja Gabriela Soukalová, zadaj pa je deset deklet, med njimi Gregorinova, ki ima zato odlične možnosti na tekmi s skupinskim startom, ki je podoben kot zasledovalna tekma.

"Gregorinovi je lažje teči v skupini kot sami na tempo. Podobno kot na zasledovalni preizkušnji gre za borbo ena na eno, potegne jo tudi hitrejši ritem. Trikrat je bila med 15 na OI. To pomeni, da je dobro pripravljena in se nima česa bati," je napovedal Uroš Velepec, glavni slovenski trener.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.