Biatlonci kljub krizi optimistični

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V Oslu se v četrtek začenja biatlonsko svetovno prvenstvo 2016. Po številnih zapletih v slovenski vrsti, predvsem z zdravjem, ekipa, ki v sezoni 2015/16 ni dosegla ciljev, na Norveško odhaja optimistično razpoložena.
Oglej si celoten članek

"Pred sezono smo si za cilj na SP postavili eno uvrstitev na stopničke. Kljub temu, da tega v sezoni še nismo dokazali, upam, da lahko dosežemo svoje cilje. Na Pokljuki smo v zadnjih 10 dneh dvignili formo," pravi direktor reprezentanc Janez Ožbolt.

Ta je po slabših dosežkih, najboljše je decembrsko 10. mesto Faka v Hochfilznu, hvaležen tudi javnosti in sponzorjem, ki še vedno trdno stojijo za ekipo, nov dokaz za to pa je bil tudi današnji podpis pogodbe s Kolektorjem, ki bo biatlonce podpiral vsaj do olimpijskih iger 2018 v Južni Koreji. "Še naprej nam stojte ob strani. Upam, da vam bomo lahko čim prej vrnili zaupanje."

Manj zgovoren je bil trener Tomaš Kos. Češki strokovnjak upa predvsem, da je konec zdravstvenih težav v ekipi. "Na treningih smo izvedli skoraj vse načrtovano in upam, da bomo to zdaj lahko pokazali na tekmah," pravi Kos in izpostavlja, da je še vedno aktualni svetovni prvak s tekme s skupinskim startom Jakov Fak tudi letos sposoben poseči po medalji. "Veliko bo seveda odvisno od dnevne forme, kanček pa tudi od nastopa tekmecev in športne sreče."

Fak premagal bolezen

Fak, ki je po novem letu nastopil le na eni tekmi, pravi, da se veseli že prvih torkovih treningov v Skandinaviji. "Po bolezni sem okreval in mislim, da sem v najboljši formi letos, zato se prvenstva zelo veselim. V Oslu sem vedno nastopal solidno in tudi že zmagal. Nikakor se ne bi branil, če bi tam lahko pokazal svoj talent," pravi prvi slovenski tekmovalec in dodaja, da mu je bolezen, zaradi katere je izpustil tekmi v ZDA in Kanado, omogočila, da je 14 dni treniral na Hrvaškem, kjer je dobil prepotreben mir, formo pa je nato izpopolnil skupaj s slovensko reprezentanco in v zaključku priprav tudi s Čehi.

Ustaljena zasedba

Na SP bodo v moški konkurenci nastopili še Klemen Bauer, Rok Tršan in Miha Dovžan, v ženski pa Teja Gregorin, Andreja Mali, Anja Eržen in Urška Poje, slednja pa je vsaj zaenkrat predvidena le za štafeto. Skupna želja so najboljši dosežki v sezoni, a so glede na kakovost posameznikov zelo različni. Izjema je mladi Miha Dovžan, ki pravi, da si ob premieri na SP želi predvsem pomembne izkušnje za naprej.

Prvenstvo se bo začelo v četrtek popoldan z mešano štafeto, v kateri je Slovenija z enako postavo, kot bo nastopila letos, leta 2012 že osvojila medaljo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.