Biatlonec v novo sezono kot tekač

Foto: EPA
Foto: EPA
Štirikratni zmagovalec svetovnega pokala in dvakratni olimpijski prvak v biatlonu Francoz Martin Fourcade bo novo sezono začel kot smučarski tekač.
Oglej si celoten članek

V soboto bo v Ruki na Finskem nastopil na desetkilometrski tekmi. Zaradi nastopa na Finskem bo v nedeljo manjkal na uvodni biatlonski tekmi sezone, ko v Östersundu tekmovalce čaka tekma mešanih štafet.

Kot poroča francoska tiskovna agencija afp, gre za enkratno zadevo, saj se bo Fourcade že v nedeljo pridružil biatloncem in prihodnji teden na Švedskem nastopil tudi na uvodni posamični tekmi sezone. Kot pravi Fourcade, bo v Ruki nastopil le zaradi užitka.

Nastop v Ruki pa ne bo prvi tekaški nastop Fourcada. Že lani je nastopil na tekmi v Beitostolnu, kjer je na 15-kilometrski razdalji zasedel 12. mesto, tudi lani pa je šlo le za zabavo in test med tekači.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.