BiH ostaja doma

Foto: Žurnal24 Portugalci so se takole veselili zmagovitega zadetka in uvrstitve na SP. Foto: A
V senci sredinega dogajanja v Mariboru so na svetovni nogometni sceni potekale preostale tekme dodatnih kvalifikacij za SP v JAR. Na SP še: Portugalska, Grčija, Alžirija in Francija.
Oglej si celoten članek

Bosanci po smoli s prečkami na Portugalskem na domačem igrišču niso vnovčili odličnega vzdušja v Zenici. Tudi na drugi tekmi dodatnih kvalifikacij niso uspeli zadeti v portugalsko mrežo. Na nasprotni strani pa so Portugalci z golom Raula Meirelesa v 56. minuti svoje skupno vodstvo povišali na 2:0 in ga do konca dvoboja niso izpustili iz rok.

 

Francija po podaljšku

Francija je z zmago na Irskem (1:0) naredila velik korak k uvrstitvi na SP, a so v sredo v Parizu po rednem delu klonili proti Ircem z 0:1, kar je tekmeca privedlo do podaljškov, v katerih so bili uspešnejši Francozi. Napredovanje je v 103. minuti galskim petelinom zagotovil William Gallas. A gol Francozov bo ostal pod vprašajem, saj je Thierry Henry, preden je podal do Gallasa, dvakrat igral z roko, a sodnik igre ni prekinil.

 

Alžirci tretjič na SP

Dvoboj arabskih bratov so dobili Alžirci, ki so tudi na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij premagali Egipčane z rezultatom 1:0. Zmagoviti gol za Alžirce je v 40. minuti dosegel Antar Yahia. Zaradi oznake visokega tveganja je dvoboj med Alžirijo in Egiptom potekal pod budnim očesom 15.000 policistov in vojakov.

 

Grčija izkoristila priložnost

Z enim samim zadetkom na dveh tekmah proti reprezentanci Ukrajine so si Grki zagotovili uvrstitev na SP v JAR 2010. Grkom je Afriko pristreljal Dimitrios Salpingidis, ki je v 32. minuti premagal ukrajinskega vratarja Andreja Pjatova.

 

Dodatne kvalifikacije za SP v JAR 2010:

Francija : Irska 1:1** (0:1)/ (1:0)*

Gallas (103); Keane (32)

**po podaljških

 

Bosna in Hercegovina : Portugalska 0:1 (0:0)/ (0:1)*
Meireles (56)

RK: Salihović (76/BiH)

 

Ukrajina : Grčija 0:1 (0:1)/ (0:0)*
Salpingidis (32)

 

Alžirija : Egipt 1:0 (1:0)/ (1:0)*

Yahia (40)

 

V četrtek:
Urugvaj - Kostarika (1:0)*

 

*izidi prvih tekem

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.