Bika dominirala, okvare pri rdečih

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Fernando Alonso portret Foto: Žurnal24 Sebastian Vettel Red Bull kokpit boks Foto: Žurnal24 Mark Webber Red Bull Foto: Žurnal24 Fernando Alonso Ferrari boks Foto: Žurnal24 Lewis Hamilton McLaren boks Foto: Žurnal24 Mark Webber Red Bull Foto: Žurnal24 Sebastian Vettel boks Foto: Žurnal24 Michael Schumacher Mercedes Foto: Žurnal24 Felipe Massa Ferrari Foto: Žurnal24 Vitalij Petrov Renault nesreča Foto: Žurnal24 Lewis Hamilton McLaren Foto: Žurnal24 Jenson Button McLaren Foto: Žurnal24 Kamui Kobajaši Sauber nesreča Foto: Žurnal24 Mark Webber Red Bull Fernando Alonso Ferrari Foto: Žurnal24 Rubens Barrichello Williams Foto: Žurnal24 Jarno Trulli Lotus Foto: Žurnal24 Sebastian Vettel Red Bull
Na petkovih prostih treningih sta bila najhitrejša Sebastian Vettel in Mark Webber. Dopoldne je bil tretji Lewis Hamilton, popoldne pa Fernando Alonso. Pri Ferrariju so imeli nekaj tehničnih okvar.
Oglej si celoten članek
Iz dirkalnika vlečem vse, kar lahko. Žal je naš limit še vedno pol sekunde počasnejši krog od Red Bulla. Le če bo dež, bomo njim in Ferrariju lahko kos. V primeru suhe steze pa z Red Bullom tukaj ne morem tekmovati.
Lewis Hamilton

Dirkaški konec tedna v Interlagosu se je začel v lepem sončnem vremenu in s premočjo Red Bulla. Sebastian Vettel je odpeljal skoraj pol sekunde hitrejši čas od Marka Webbra, še nekaj več pa je na tretjem mestu zaostal Lewis Hamilton (McLaren). Zgolj še Jenson Button (McLaren) je za najhitrejšim zaostal manj kot sekundo. Skoraj dve sekundi sta zaostala Fernando Alonso in Felipe Massa (oba Ferrari) na 13. in 14. mestu. Dodatni razlog za skrb pri rdečih je odpoved Alonsovega motorja v zadnji minuti treninga, ko je moral parkirati ob stezi. To je bil njegov osmi motor. Če bi se odločili za devetega, bi sledilo 10 startnih mest kazni, a vsaj za drugi trening bodo izbrali enega od uporabljenih motorjev z začetka sezone. Za nekaj dodatne drame je poskrbel Vitalij Petrov (Renault), ki je dvakrat zletel s steze (v drugo je kar pošteno razbil svoj dirkalnik). Z vrtenjem je trening sklenil tudi Kamui Kobajaši (Sauber).

Red Bullova prevlada se je nadaljevala tudi na popoldanskem treningu, ko Vettel in Webber nista izpustila prvih dveh mest. Ferrari je dirkal hitreje in Alonso je petek končal na tretjem, Massa pa na petem mestu. Pri Fernandu so po pričakovanjih zamenjali motor, a uporabili enega od starih. Felipe je trening končal pol ure prezgodaj, ko je dirkalnik ustavil ob stezi z okvaro sklopke.

Ob 17.00 sledi drugi uro in pol dolg trening, zares pa bo šlo v soboto ob 17.00 s kvalifikacijami in v nedeljo ob 17.00 z dirko. Za soboto je napovedan dež, v nedeljo sonce.

VN Brazilije, 1. trening:

1. S. Vettel (Red Bull Renault) 1:12,328
2. M. Webber (Red Bull Renault) +0,482
3. L. Hamilton (McLaren Mercedes) +0,517
4. J. Button (McLaren Mercedes) +0,939
5. R. Kubica (Renault) +1,042
6. N. Rosberg (Mercedes) +1,188
7. R. Barrichello (Williams Cosworth) +1,218
8. M. Schumacher (Mercedes) +1,315
13. F. Alonso (Ferrari) +1,918

VN Brazilije, 2. trening:

1. S. Vettel (Red Bull Renault) 1:11,968
2. M. Webber (Red Bull Renault) +0,104
3. F. Alonso (Ferrari) +0,360
4. L. Hamilton (McLaren Mercedes) +0,688
5. F. Massa (Ferrari) +0,709
6. R. Kubica (Renault) +0,914
7. J. Button (McLare Mercedes) +1,238
8. N. Heidfeld (Sauber Ferrari) +1,254

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.