Biki podivjali v Tivoliju, zmajem štirica

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Hokejisti Telemach Olimpije so na tekmi 18. kola lige Ebel v Tivoliju izgubili proti starim rivalom Red Bull Salzburgu (1:4). Gledalci so sodniški ekipi na petkovi tekmi namenili tudi cinične aplavze in prenekatere žvižge.
Oglej si celoten članek

Ljubljanski dvoboji z zasedbo s Solnograškega so v zadnjih sezonah postali že skorajda pravi derbiji. Tudi zaradi razvpitega stratega Pierra Pageja ter nesrečnega ljubljanskega poraza v finalu lige pred štirimi leti Salzburg v Ljubljani vselej doživi zelo vroč sprejem občinstva in tudi današnja tekma ni bila nič drugačna. Pred njo je ekipi ločila le točka in mesto na lestvici, v prednosti so bili gostje. Na koncu so Ljubljančani, ki so pred tremi dnevi doma izgubili s Sapo, morali priznati premoč gostom še na drugi tekmi zapored.

Začetek je bil za domače sicer odličen. V uvodnih minutah so bili gospodarji na ledu, a kaj, ko rojaka v vratih tekmecev Luke Gračnarja niso znali premagati. Ne ob izenačenih močeh, ne ob prvi številčni prednosti, ko so imeli dve lepi priložnosti.

Gostje so šele v šesti minuti prišli do prvega strela na tekmi, potem pa počasi le vzpostavili ravnotežje in nekajkrat je imel veliko dela tudi domači vratar Jerry Kuhn. Klonil je v 14. minuti, ko je tik po izteku kazni za domače po podaji izza vrat zadel Marcus Pöck.

V 17. minuti so imeli domači spet igralca manj, a je v protinapad ušel Matej Hočevar. Tekmeci so ga ustavili s prekrškom, toda sodnik je, namesto na kazenski strel, kot je zahteval ljubljanski tabor, dosodil le dve minuti kazni.

Ciničen aplavz občinstva

Na drugi strani so nato dosodili dve kazni zapored domačim, po drugi pa so Avstrijci vodstvo podvojili in najbolj nezadovoljni gledalci so takrat sodnikom namenili ciničen aplavz.

V nadaljevanju je bilo podobno. Domači so imeli na začetku druge tretjine premoč, ki je niso izkoristili, gostje pa so, spet po hitro dosojeni kazni za domače, že po 16 sekundah izkoristili "power-play" in v 25. minuti vodili že s 3:0.

Ljubljanska igra z igralcem več ni bila tako učinkovita, saj v dveh minutah niso sestavili nobene nevarne akcije. Vseeno pa se zmaji še niso predali ko so imeli na ledu igralca več tekmeci, so se z borbeno igro ubranili, v 37. minuti pa je domače navijače razveselil Scott Freeman.

Heinrich odločil zmagovalca

Po hitrem prodoru je tudi natančno streljal in Gračnar je prvič klonil, gol pa je dal krila domačim. Ti so do konca tretjine nenehno napadali, najlepšo priložnost pa je imel minuto pred koncem Žiga Pance, ko je pred vrati Gračnarja ukradel plošček nasprotni obrambi, vendar je bil slovenski vratar zbran in ni klonil.

Neizenačen sodniški kriterij je tudi v zadnjem delu spravljal ob živce domače navijače, Ljubljančani pa so imeli sredi tretjine ob igralcu manj veliko dela, da so ohranili le dva gola zaostanka, z nekaj odličnimi posredovanji se je takrat izkazal Kuhn.

A izid 1:3 je zmajem še dovoljeval misel na preobrat, toda v zaključkih akcij so bili premalo zbrani. Pa tudi gostje so občasno zapretili z nevarnimi streli, domače pa je spremljala še smola, saj je poskus Chrisa D'Alviseja v 54. minuti ustavila prečka.

Na drugi strani je Dominique Heinrich v 57. minuti natančno meril za 4:1 in odločil zmagovalca. V nedeljo bo zadnji krog lige Ebel pred reprezentančnim premorom, Ljubljančani pa bodo gostovali v Celovcu.

Liga Ebel, 18. kolo:

Telemach Olimpija : Red Bull Salzburg 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Freeman (37); Pöck (14), Grenier (19), Maxwell (25), Heinrich (57)

Linz : Innsbruck 8:2 (2:0, 6:0, 0:2)
Dunaj : VSV Beljak 5:4 (2:1, 2:2, 1:1)
Gradec : KAC Celovec 6:3 (1:1, 2:1, 3:1)
Medveščak : Dornbirn 5:2 (2:1, 2:1, 1:0)
Orli Znojmo : Sapa Fehervar 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • zic
    09:29 3. November 2012.

    hm, a ti mogoče nisi opazil koliko časa Kristan ne brani,,,,a ti mogoče hodiš gledat šah??

  • 07:25 3. November 2012.

    Bravo Medveščak.Vidi se da im je naš golman,Kristan,ta glavni

  • zic
    22:12 2. November 2012.

    jebemu mater, da ti pa sodniki zjebejo tekmo je pa višek!!! še bolj sem pa razočaran nad publiko, ki jo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.