Bil je na kokainu, a gre na Tour

Foto: Žurnal24 Tom Boonen je tik pred zdajci dobil možnost nastopa na 96. Touru.
Kokain ne spada med prepovedana sredstva v kolesarstvu. Tako bo belgijski kolesar Tom Boonen lahko nastopil na Touru. Ta se začenja v soboto v Monte Carlu.
Oglej si celoten članek

Nekdanji svetovni kolesarski prvak Tom Boonen bo okrepil sprintersko konkurenco na Dirki po Franciji. Belgijec je le dan pred začetkom dirke dobil dovoljenje za nastop od Francoskega olimpijskega komiteja, na katerega se je po odločitvi organizatorjev, da zaradi uživanja kokaina ne sme nastopiti, pritožil. Novico je že potrdila njegova ekipa Quick Step, ki bo Boonena, zmagovalca šestih etap na Touru, v ekipo uvrstila namesto Avstralca Allana Davisa. Prireditelji se do zdaj še niso oglasili. Belgijec, ki zaradi enakega prekrška ni nastopil že lani, je bil pozitiven na dopinškem testu. A kokain ne spada med prepovedana sredstva, tako da od Mednarodne kolesarske zveze (UCI) ni dobil nobene prepovedi. Zaradi odločitve prirediteljev se je najprej pritožil na sodišče v Parizu, ki je menilo, da ni pristojno za reševanje težave.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.