Bilić po Euru strojevodja Lokomotive

Foto: EPA
Foto: EPA
Hrvaški selektor Slaven Bilić, ki bo s svojega položaja odstopil po letošnjem evropskem prvenstvu, bo prevzel vodenje moskovske Lokomotive. Odločitev je ruski prvoligaš danes objavil na svoji spletni strani. Selektor Rusov Dick Advocaat je za Euro izbral svojega kapetana – to bo Arsenalov nogometaš Andrej Aršavin.
Oglej si celoten članek

"Zelo sem zadovoljna, da smo podpisali pogodbo s tako vrhunskim trenerjem," besede predsednice kluba Olge Smorodskaje prenaša spletna stran Lokomotive Moskve (www.fclm.ru). "Bilić je eden najboljših trenerjev v Evropi in za to, da smo dobili njegov podpis, smo morali premagati tudi nekaj klubov iz Premier League," je še pristavila Smorodskaja.

Triinštiridesetletni Splitčan je z železničarji podpisal triletno pogodbo, na klopi pa bo zamenjal Portugalca Joseja Couceira, ki mu ob koncu sezone klub ni podaljšal pogodbe. Lokomotiva je po nedeljskem porazu z mestnim rivalom Spartakom sezono končala na sedmem mestu in ostala brez nastopa v evropskih pokalih.

"Lokomotiva je velik klub in velik izziv zame," Bilićevo izjavo navajajo lokalni mediji. "Tukaj si želim priti do dobrega rezultata." Za Dalmatinca bo vodenje Lokomotive šele njegov drugi klubski izziv v karieri, potem ko je kot začasni trener kratek čas vodil le svoj domači klub Hajduk Split, preden je leta 2006 prevzel vodenje izbrane vrste Hrvaške.

Po Emeryju Bilić že drugo veliko ime

Malce pred Bilićevim imenovanjem so iz vrst moskovskega Spartaka, ki si je z drugim mestom v domačem prvenstvu zagotovili udeležbo v Ligi prvakov, sporočili, da jih bo po novem vodil bivši Valenciin trener Unai Emery.

Spartak, ki ima v Rusiji največjo bazo navijačev in ki letos slavi 90. obletnico kluba, je do drugega mesta v prvenstvu prišel v zadnjem kolu, zahvaljujoč nepričakovanemu porazu CSKA Moskve in remiju Dinama Moskve. Prvak s trinajstimi točkami prednosti je Zenit Sankt Peterburg.

Spartak je od leta 2009 vodil nekdanji zvezdnik Valerij Karpin, ki je že med sezono napovedal, da se želi umakniti s trenerskega mesta, saj je hkrati opravljal funkcijo športnega direktorja. "Karpin bo jasno ostal v klubu," je ob predstavitvi novega trenerja dejal lastnik kluba Leonid Fedun.

Aršavin bo kapetan Rusije

Selektor ruske nogometne reprezentance Nizozemec Dick Advocaat je medtem imenoval kapetana ekipe za evropsko prvenstvo. To bo Andrej Aršavin, nogometaš londonskega Arsenala, ki ga je februarja posodil Zenitu Sankt Peterburg.

"Aršavin je zaradi svoje karizme najprimernejši za kapetana," meni Nizozemec, ki je prepričan, da lahko njegova reprezentanca na prvenstvu igra vidno vlogo: "Vsi govorijo le o Španiji, Nemčiji in Nizozemski, toda če mi pokažemo, kar znamo, smo lahko nevarni vsem. Mislim, da smo favoriti iz drugega plana."

Rusija, ki se je na zadnjem evropskem prvenstvu v Avstriji in Švici predvsem zaradi odličnih iger Aršavina uvrstila v polfinale, ima dokaj lahko predtekmovalno skupino. Merila se bo s Poljaki, Čehi in Grki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.