Birsa dogovorjen, a ni podpisal

Foto: Žurnal24 Valter Birsa bo v nekaj tednih tudi uradno postal član italijanske Genoe. (Foto:
Čeprav je bil eden najbolj opevanih slovenskih nogometašev v zadnjih dneh prestopnega roka, vseeno ostaja v Auxerru. Vendar bo Valter Birsa v kratkem naposled podpisal pogodbo z italijansko Genoo.
Oglej si celoten članek

Slovenske medije je v sredo preplavila informacija, da ste že podpisali predpogodbo z Genoo. Ste res?
Bil sem v Italiji, opravil sem zdravniške preglede, vendar pa pogodbe še nismo podpisali, saj morajo na Mednarodno nogometno zvezo (Fifa) v klubu poslati še nekatere dokumente. Vse smo se dogovorili, vendar dokler ne podpišeš, ni nič stoodstotno.

Ne gre pa za vaše pogoje, torej za plačo in premije?

Ne, to je vse dogovorjeno. Pravilnik Fife določa, da je treba poslati še neke papirje. Nič tako groznega. Nisem še podpisal, vendar se bo to verjetno zgodilo v kratkem.

V kratkem? Lahko to kaj bolj definirava?
Ne. Ne vem. Recimo v roku dveh tednov. Dejansko se mi ne mudi, dokumente pa urejajo Italijani. Ko bo to urejeno, bom podpisal.

Kaj se je dogajalo tik pred koncem prestopnega roka. Na koncu so vaš takojšnji odhod v Italijo blokirali v vašem trenutnem klubu Auxerru.
Res je. Predsednik je prepustil izbiro trenerju, ta pa je dejal, da me potrebuje v ekipi in da noče, da grem. Torej niso želeli več denarja, dejansko so Italijani že tako ali tako ponujali zelo veliko denarja zame, glede na to, da me za Auxerre pogodba veže le še štiri mesece.

Foto: Žurnal24 null S kom ste se v Genovi srečali?
Z vsemi, razen z ekipo in trenerjem, saj so imeli tekmo. Največ časa sem prebil s predsednikom, ki je tudi najbolj zainteresiran za prestop. Vemo pa, da so v Italiji predsedniki dejansko glavni. Povedal mi je njihovo vizijo.

Za koliko let velja pogodba, če podpišete?
Za štiri leta.

Ste imeli še kakšne druge ponudbe?

Ko ima igralec pred seboj le še šest mesecev pogodbe in lahko podpiše z novim klubom takoj, se vedno najde precej interesentov. Nekateri klubi me niso zadovoljili, pri nekaterih se nisem videl v ekipi. Genoa se mi je zdela najboljša opcija, ni se mi bilo težko odločiti.

Italijanska liga vas mika? Vendarle gre za stopnjo višje glede na Francijo …

Ne, kar za več stopenj. V francoski ligi je sicer zelo težko igrati, ker se mešajo razni trendi, ni neke specifike. Italijo poznamo že od majhnega, živimo zraven in vemo, zakaj gre. Liga je zelo priljubljena, medijsko pokrita. Zanimivo bo. Vendar se mora najprej vse urediti, podpisati moram pogodbo in ko bo enkrat vse rešeno in bom uradno igralec Genoe, potem lahko rečemo, da je to to.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.