Birsa: "Milan mora biti pri vrhu"

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Skrivnostni mož Valter Birsa se je po prihodu k AC Milanu spremenil v moža z naslovnice, v pogovoru z junakom rdeče-črnih piše dnevnik La Gazzetta dello Sport.
Oglej si celoten članek

"Goli so le en del tekme. Soigralci mi vedno pomagajo, da jih lahko dosežem, pomembne pa so vedno tri točke, tiste včeraj še posebej. Ustrelil sem izven kazenskega prostora, žogo sem želel poslati na drugo vratnico in imel sem tudi nekaj sreče. Na preteklost sem že pozabil, tukaj sem trdo delal in vedno sem verjel sam vase. Ko sem ustrelil, mi niti ni bilo potrebno gledati proti golu," je za najbolj brani italijanski športni dnevnik dejal Valter Birsa.

Na spletni strani rožnatega časopisa opisujejo njegovo prelevitev iz neznanca v moža, ki je z dvema izvrstnima goloma proti Sampdorii in Udineseju ekipi že prinesel šest točk. Po hitrem postopku je osvojil srca navijačev rdeče-črnih, dodajajo, po napornih sezonah v Serie A pa se mu zdaj lahko še kako smeji. Sploh zdaj, ko ga čaka verjetno ena največjih tekem kariere, tista proti Barceloni.

Katalonci veliki šampioni

"V torek igramo proti velikim šampionom, ki imajo izkušnje in izjemno kakovost. To bo težka tekma, ampak če igramo kot eno, lahko odigramo dobro tekmo," je prepričan Šempetrčan in nekdanji član Bilja, Primorja ter Gorice v slovenski ligi.

"Vedno je potrebno enajst ali trinajst igralcev na sto odstotkih, a pomembno je, da ekipa zmaguje," je skromno nadaljeval Birsa, ob povratku Kakája in skorajšnjem prihodu Keisukeja Honde verjetno kmalu spet rednejši obiskovalec klopi za rezerve.

Milan mora biti pri vrhu

"Vesel sem zaradi povratka Kakája, to bo orožje več za nas. Pomembno je, da se nam vrnejo igralci, ki nam omogočajo dobro napadalno igro. Na vsaki tekmi nam je manjkalo nekaj, morda malce zbranosti, toda nikoli odločnosti, zdaj upamo, da bomo nadaljevali tako. Moramo se vrniti, Milan mora biti v vrhu lestvice."

Poleg povratka Kakája sta drugi gol Birse za milanske vrage kar malce zasenčila nova škandalozna vzklikanja domačih navijačev proti prebivalcem Neaplja, preti jim nova kazen, kot tudi debi mladega brazilskega vratarja Gabriela.

"Nisem mu dal nikakršnega nasveta, zato so tukaj trenerji vratarjev. Včeraj je bil izvrsten, ni lahko debitirati tako, bil je zelo dober. V torek bo potrebno odigrati takšno tekmo, s toliko odločnosti in teka. To bomo storili in videli bomo, kako se bo končalo,"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.