Birsa po 1. golu: "Graditi naprej"

Foto: Žurnal24 Birsa bi lahko že v soboto postal naslednji Slovenec v Serie A. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Pred dnevi je zadel v Ligi prvakov, zdaj je Birsa drugič letos zadel v Ligue 1. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Valter Birsa
"Žoga je lepo sedla in šla v gol," je o svojem prvem golu v Ligi prvakov, ki ga je doživel kot vsak drug gol, za Žurnal24 dejal Valter Birsa. "To leto je zame res uspešno. Na tem je treba graditi še naprej."
Oglej si celoten članek

Igranje s Slovenijo, ki se bolj poredko uvršča na svetovna prvenstva, je zato večji uspeh.
Valter Birsa
Prvi gol v Ligi prvakov, to pa ni kar tako, kako ste ga doživeli?
Že res, da je šlo za Ligo prvakov, a sam poskušam dati gol na prvenstveni, prijateljski ali tekmi Lige prvakov. Dal sem pač gol. Žoga je lepo sedla in šla v gol. Ne morem biti preveč zadovoljen, ker smo pač izgubili.

Doživeli ste tretji poraz. So tekmeci preprosto premočni za vašo ekipo?
Mislim, da si premalo upamo. Igramo malo preveč defenzivno. Poskušamo nekaj odigrati preko protinapadov. Lani smo na ta način dobivali tekme proti velikim ekipam, letos pa ne gre. Nimamo tako dobre obrambe. Je sicer ista kot lani, a nekaj manjka, saj vedno dobimo kak gol.

V dodani galeriji poglejte, kako je Valter Birsa zadel in preigral na Areni v Amsterdamu.

Kakšni so cilji kluba za preostale tri tekme? Še verjamete v vsaj tretje mesto?
Te tri tekme moramo odigrati čim bolje. Dali bomo vse od sebe. Na tekmah bomo uživali, kolikor se le da, in izkoristili možnost igranja v Ligi prvakov. Radi bi pokazali, da nismo imeli veliko sreče. Dejstvo je, da nas tudi v francoskem prvenstvu čakajo zelo težke tekme, ki bodo odločale, kje bomo na lestvici. Te je treba zmagati.

Igrali ste proti trem legendarnim klubom (Real, Milan, Ajax), gostujete na treh izjemnih stadionih (Santiago Bernabeu, Amsterdam Arena, San Siro). So občutki podobni kot na tekmah reprezentance na SP?
Jaz pravim, da je svetovno prvenstvo še vedno večje tekmovanje, saj se odvija samo vsake štiri leta, Liga prvakov pa je vsako leto. Če se ti v klubu vse poklopi, lahko z njim vstopiš v Ligo prvakov. Igranje s Slovenijo, ki se bolj poredko uvršča na svetovna prvenstva, je zato večji uspeh. Dejstvo pa je, da je Liga prvakov na najvišji ravni. Organizacija je neverjetna. To je fantastično doživejte.

Za vas je to leto res uspešno: ste v dobri formi, igrali ste na mundialu, zdaj v Ligi prvakov.
To leto je zame res zelo, zelo uspešno. Na tem je treba le še graditi naprej, ne smem iti nazaj.

Po treh tekmah je kar nekaj klubov z devetimi točkami. Je Real ta hip prvi favorit? Vi ste že igrali z njimi. Ali res igrajo tako fantastično, kot je po včerajšnji tekmi dejal Mourinho?
Ne vem. Proti nam niso bili tako zelo dobri. Mislim, da proti Auxerru niso bili stoodstotno razpoloženi. Mogoče so našo tekmo vzeli z nekaj rezerve in niso odigrali, kot znajo. Mislim, da bo Real v pravo formo prišel čez kakšno tekmo. A ko bodo morali zmagovati, bodo, saj imajo odličnega trenerja.

Na najnovejši Fifini lestvici je Slovenija 15., tudi pred Italijo.
Zdaj se moramo vsi dobro zavedati, da nismo več tista majhna reprezentanca, kakršna smo bili nekoč. Že prejšnja generacija je privlekla reprezentanco zelo visoko, mi smo jo zdaj še višje. Upam, da bodo ljudje začeli še bolj verjeti v nas, da delamo tisto pravo na igrišču, da smo naredili nekaj za vso Slovenijo. Ponosen sem na vse igralce in tudi na navijače, ki nam stojijo ob strani. Biti 15. na Fifini lestvici ni lahko. Zdaj nas čaka še nekaj lepih tekem in se morda lahko še bolj dvignemo. Res sem ponosen na vse v tej reprezentanci, da smo prišli do sem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.