Birsa potrebuje zmago, Chelsea ne

Foto: Žurnal24 Birsa bi lahko že v soboto postal naslednji Slovenec v Serie A. (Foto: Reuters)
Nocojšnja tekma Auxerrja proti Ajaxu (20.45) je za Francoze dan D, saj nujno potrebujejo zmago, ki bi jim ohranila upe na drugi del Lige prvakov. Na drugi strani se Chelsea ukvarja z drugačnimi skrbmi.
Oglej si celoten članek

Žurnal24 bo okoli 20. ure začel s komentiranjem treh tekem v živo! Komentirali bomo tekme Real - Milano, Partizan - Braga ter Auxerre - Ajax! Pri preostalih tekmah pa bomo pozorni na kakršno koli spreminjanje rezultatov. Vabljeni, da se nam pridružite v večernih urah.

Valter Birsa je svoj prvi in do danes edini gol v Ligi prvakov dosegel prav proti Ajaxu, nocoj pa njegov Auxerre pred domačimi gledalci čaka maščevanje za poraz izpred 14 dni. A varovance trenerja Jeana Fernandeza čaka težko delo, saj je lista poškodovanih kar dolga (Traore, Licata, Sanogo, Langil, Jelen in Tallec). Z morebitnim uspehom in zmago Reala nad Milanom bi se francoski nogometaši vrnili v igro za napredovanje, saj bi s tremi točkami le za točko zaostajali za drugouvrščenima Milanom in Ajaxom. Današnji poraz bi za Birso in preostalo druščino že pomenil slovo od drugega dela Lige prvakov. "Ta tekma je naša zadnja priložnost. Moramo zmagati, čeprav bo že na naslednji tekmi še težje. Če premagamo Ajax, še vedno lahko razmišljamo o Evropski ligi. Vse, kar si želimo, je to, da bi odigrali dobro in zabeležili dober rezultat. V Amsterdamu smo igrali dobro in bili zelo blizu povratku po zaostanku z 0:2," pred tekmo z Nizozemci napad na zmago napoveduje Fernandez.

Izključitev (proti Interju v lanski sezoni, op. p.) je bil zgolj trenutek slabosti. Storil je napako in upam, da je ne bo več ponovil.
Carlo Ancelotti

Medtem ko se bo Auxerre nocoj boril za prvo zmago, pa bodo nogometaši Chelseaja iskali še četrto zaporedno zmago in zanesljivo uvrstitev v drugi del tekmovanja, za to pa jim bi zadoščal že remi. Trener Chelseaja Carlo Ancelotti pred tekmo z moskovskim Spartakom bolj kot o dvoboju razmišlja o tem, kaj lahko Chelsea stori v Ligi prvakov letos. Ancelottiju, ki je kot trener Milana dvakrat stopil na sam vrh Lige prvakov, izkušenj v najprestižnejšem evropskem nogometnem tekmovanju ne manjka. ''Paziti je treba na regeneracijo nogometašev, izogibati se je treba poškodbam ter rumenim in rdečim kartonom. To je zelo pomemben faktor v tekmovanju, kot je Liga prvakov.'' O povratniku med nogometno smetano Lige prvakov Didierju Drogbaju pa: ''Če Didier pokaže isto raven igre kot v Premier League in če bo tudi v Ligi prvakov dosegal gole, imamo letos izjemno priložnost, da se prebijemo vse do finala.'' Hkrati pa italijanski strateg na klopi londonskega kluba upa in verjame, da Drogba neumnih napak iz lanskih sezon ne bo več ponavljal. ''On je naš zelo pomemben igralec. Izključitev (proti Interju v lanski sezoni, op. p.) je bil zgolj trenutek slabosti. Storil je napako in upam, da je ne bo več ponovil. Mogoče je bila napaka posledica frustracije. Ko ti je jasno, da boš izpadel iz Lige prvakov, je normalno, da si nekoliko frustriran.''

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.