Birsa z golom in dvema podajama

Foto: EPA
Foto: EPA
Na derbiju drugega kola so aktualni prvaki v Rimu doživeli še drugi zaporedni poraz (2:1). Znova je v dresu Chieva blestel Valter Birsa z zadetkom in dvema podajama.
Oglej si celoten članek

Novo blestečo predstavo je v drugem kolu znova prikazal Chievo, med najboljšimi posanezniki pa je bil znova tudi Valter Birsa. Nogometaši iz Verone so doma s kar 4:0 odpravili Lazio, slovenski reprezentant pa je v prvem polčasu podal za prvi zadetek 'letečih oslov', tik pred odmorom pa je fenomenalno izvedel prosti strel in zadel pod stičišče prečke in vratnice.

Primorec se tu ni ustavil, v drugem polčasu je še enkrat uspešno podal za končnih 4:0, nato pa je bil zamenjan v 86. minuti. Birsa je v prvih dveh kolih Serie A zbral že dva zadetka in tri asistence. Celotno tekmo je pri domačih odigral tudi Boštjan Cesar, Chievo pa se je z gol razliko 7:1 povzpel na vrh lestvice.

Poražen le Iličić

Uspešna je bila tudi večina ostalih Slovencev. Inter je še drugič zapored prišel do minimalne zmage, tokrat pri novincu Carpiju (1:2). Tako kot v prvem kolu je bil mož odločitve Stevan Jovetić, ki je iz bližine zabil v 31. minuti, po izenačenju Antonia di Gaudia v 81. pa je realiziral tudi enajstmetrovko v izdihljajih rednega dela. Samir Handanović je vso tekmo branil vrata Interja.

77 minut je za Atalanto odigral Jasmin Kurtić, njegova ekipa je na domačem igrišču ugnala še enega novinca - Frosinone (2:0). Že v osmi minuti je za domače enajstmetrovko zapravil Mauricio Pinilla, poln izkupiček sta moštvu iz Bergama prinesla gola Guglielma Stendarda v 21. in Alejandra Gómeza v 69. minuti.

Na gostovanju pri Torinu je Josip Iličić doživel poraz s svojo Fiorentino (3:1), Gorenjec je za Toskance igral do 73. minute. Gol za "Violo" je po odbitku v deseti minuti zabil Marcos Alonso, domači pa so v drugem delu uprizorili ekspresen preobrat, od 66. do 77. minute so zadeli Emiliano Moretti, Fabio Quagliarella in Daniele Baselli.

V prvi postavi Palerma je priložnost dobil Aljaž Struna, siciljanska obramba pa je ostala nepremagana pri Udineseju (0:1), čeprav je Slovenec v 70. minuti prejel drugi rumeni in tako rdeči karton. Že v osmi minuti je goste v vodstvo sicer popeljal Luca Rigoni. Siniša Anđelković je ostal na klopi Palerma.

Juve startal z dvema porazoma

Po srečanju, na katerem je navijaška skupina Rome s tihim protestom opozorila na vse bolj ostre varnostne pogoje za navijače, so privrženci "sinov volkulje" lahko slavili zasluženo zmago svojih ljubljencev nad aktualnim prvakom Juventusom (2:1). Slednji je bil nevaren le v zaključku tekme, kar pa ni bilo dovolj za točko. Juventus je prvič izgubil uvodni dve prvenstveni tekmi.

Domači so začeli sila agresivno in v peti minuti zapretili prek Seydouja Keitája, v osmi pa prek Iaga Falqueja. Juve je odgovoril v deseti minuti, a si Mario Mandžukić ni uspel ustaviti žoge pred vrati. Sredi prvega polčasa je spet udarila Roma. Najprej Edin Džeko po ostri podaji z leve ni prišel do strela tik pred golom, nato pa je Miralem Pjanić po podaji Mohameda Salaha stresel okvir vrat Gigija Buffona. Tudi v drugem polčasu so bili boljši Rimljani. V 57. minuti je do nevarnega strela po gneči v kazenskem prostoru prišel Pjanić, toda meril je točno v Buffona. Malce kasneje se je izkušeni vratar še enkrat izkazal, tokrat po strelu Džeka z leve.

Foto: EPA Miralem Pjanić V 61. minuti so domači zasluženo povedli. Po prekrški nad Džekom je Pjanić odlično izvedel prosti strel z 20 metrov in matiral Buffona. Kmalu je imel na drugi strani podobno priložnost Paulo Dybala, ki pa je meril čez gol. V 70. minuti je Paul Pogba z glavo zgrešil okvir, v naslednjem napadu pa je Radja Nainggolan z razdalje ogrel Buffonove dlani.

V 78. minuti je svoj drugi in posledično izključujoči rumeni karton dobil Patrice Evra, ki je zrušil Juana Iturbeja. Že v naslednji minuti so domači podvojili prednost. Z leve je visoko žogo pred gol poslal Falque, tam pa se je najbolje znašel Džeko in zatresel mrežo. V zaključku tekme je za Romo še eno priložnost zapravil Iturbe, na drugi strani pa je po protinapadu in podaji Roberta Pereyre nepričakovano znižal Dybala. V sodnikovem dodatku bi Juve lahko celo izenačil, toda po strel z glavo Leonarda Bonuccija se je izkazal Wojciech Szczęsny.

Serie A, 2. kolo:

Bologna : Sassuolo  0:1 (0:0)
Flores 86.

Milan : Empoli  2:1 (1:1)
Bacca 17., Adriano 69.; Saponara 20.

Roma : Juventus  2:1 (0:0)
Pjanić 61., Džeko 79.; Dybala 87.

Atalanta : Frosinone  2:0 (1:0)
Stendardo 21., Gomez 69.

Carpi : Inter  1:2 (0:1)
Di Gaudio 81.; Jovetić 31., 89./11-m

Chievo : Lazio  4:0 (3:0)
Meggiorini 12., Paloschi 30., 68., Birsa 45.

Genoa : Verona  2:0 (0:0)
Pavoletti 57., Gakpe' 76.

Torino : Fiorentina  3:1 (0:1)
Moretti 68., Quagliarella 69., Baselli 77.; Alonso 10.

Napoli : Sampdoria  2:2 (2:0)
Higuain 9., 39.; Eder 58./11-m, 59.

Udinese : Palermo  0:1 (0:1)
Rigoni 8.

Lestvica:
1. Chievo Verona 6
2. Torino 6
3. Inter 6
4. Palermo 6
5. Sassuolo 6
6. Sampdoria 4
7. Roma 4
8. Atalanta 3
9. Genoa 3
10. Fiorentina 3
11. Udinese 3
12. Milan 3
13. Lazio 3
14. Napoli 1
15. Hellas Verona 1
16. Bologna 0
17. Juventus 0
18. Empoli 0
19. Frosinone 0
20. Carpi 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.