Bivši zvezdnik Liverpoola po vsega eni sezoni zapustil PSG

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Wijnaldum tudi uradno pri Romi.
Oglej si celoten članek

Italijanski nogometni prvoligaš Roma je tudi uradno pripeljal nizozemskega reprezentanta Georginia Wijnalduma. Izkušeni 31-letni vezist bo v Rimu eno leto igral kot posojen nogometaš Paris Saint-Germaina. Wijnaldum se po petih sezonah pri Liverpoolu v prejšnji sezoni ni najbolje znašel v Parizu, odigral je le 18 tekem v ligi in tri v ligi prvakov.

"Dober občutek je biti igralec Rome. Od vseh, s katerimi sem govoril, sem dobil pozitivne odzive glede kluba in navijačev. Klub je pokazal jasno namero, da me hoče, kar igralcu da dodatno samozavest," je francoska tiskovna agencija AFP povzela besede Wijnalduma, ki je po Nemanji Matiću in Paulu Dybali tretja odmevna okrepitev rimske zasedbe, ki je v prejšnji sezoni zasedla šesto mesto v državnem prvenstvu.

Kot poroča Football Italia, ima Roma možnost odkupiti Nizozemca po koncu sezone. Če bodo izpolnjeni določeni pogoji, pa bo odkup obvezen. PSG bo v letu posoje kril polovico Wijnaludmove plače, ki znaša devet milijonov evrov na sezono.

Wijnaldum je v dosedanji karieri osvojil že številne lovorike in upa, da bo tako nadaljeval tudi pri Romi. Najboljši nizozemski nogometaš sezone 2014/15 je do sedaj dvakrat osvojil nizozemski pokal ter enkrat nizozemsko prvenstvo in superpokal, Ligo prvakov, Premier ligo, evropski superpokal, klubsko svetovno prvenstvo ter francosko državno prvenstvo.

Trikratni italijanski prvaki (nazadnje leta 2001) pod vodstvom legendarnega Josea Mourinha tako gradijo vse močnejšo ekipo, s katero želijo po lanski osvojeni Konferenčni ligi ponovno poseči tudi v sam vrh italijanskega nogometa.

 

Benteke k Rooneyju v ZDA

Belgijski nogometni reprezentant Christian Benteke, ki je zadnjih deset let preživel v elitni angleški ligi, se seli v ZDA. Napadalec, nazadnje je igral za Crystal Palace, se bo pridružil DC Unitedu, ekipi iz Washingtona, katere vodenje je prejšnji mesec prevzel sloviti Anglež Wayne Rooney.

Benteke je podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno sezono, so sporočili iz kluba. "Christian je vrhunski igralec, ki je dolgo igral na najvišji ravni. Njegove izkušnje in sposobnost doseganja golov ter pomoči ekipi bodo neprecenljive. Za ekipo in zame je vznemirljivo, da smo ga dobili. Naredil bo ogromno," je nad 32-letno okrepitvijo navdušen Rooney.

DC Unitedu, ki je v času Rooneyja dobil že šestega novega igralca, gre v prvenstvu MSL slabo, saj ima le s šestimi zmagami in tremi remiji med 28 ekipami drugi najslabši izkupiček.

Benteke je sicer dosegel 86 golov v angleškem prvenstvu, v katerem je igral za Aston Villo, Liverpool in Crystal Palace.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.