Blackhawks drugič izgubili, New York povedel

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V noči na ponedeljek so hokejisti v severnoameriški ligi NHL odigrali štiri tekme končnice.
Oglej si celoten članek

St. Louis po tretji tekmi proti Chicagu zdaj vodi z 2:1 v zmagah, Detroit je izid proti Tampa Bayu znižal na 1:2, New York Islanders je z zmago po podaljšku proti Floridi povedel z 2:1, Nashville pa je v drugi tekmi proti Anaheimu zmagal še drugič.

Gledalci so največ golov na omenjenih štirih tekmah videli v New Yorku, kjer so otočani s 4:3 po podaljšku premagali panterje s Floride. Junak tekme je bil Thomas Hickey, ki je zadel po 12 minutah in 31 sekundah podaljška. Florida je sicer povedla z golom Reillyja Smitha, povišala prednost na začetku druge tretjine, ko je zadel Aleksander Barkov, Ryan Pulock je hitro znižal, Nick Bjugstad pa spet zadel za +2 svoje ekipe. Še v drugi tretjini sta izenačila Shane Prince in Frans Nielsen.

Dva gola manj sta padla v Chicagu, kjer je domača ekipa z 2:3 izgubila proti St. Louisu. Brent Seabrook je zadel za vodstvo domačih, Colton Parayko je izenačil, Artem Anisimov je Chicago spet popeljal v vodstvo, nato pa sta za zmago v tretji tretjini zadela Patrik Berglund in Jaden Schwartz.

Pet golov je padlo tudi v Anaheimu, kjer je Nashville slavil s 3:2. Račke je v vodstvo popeljal Andrew Cogliano, izenačil je Mattias Ekholm, v drugi tretjini pa je za Nashville najprej zadel Craig Smith, za njim še Shea Weber, v zaključku tekme je poraz omilil Nate Thompson.

Detroit je svoje delo opravila v drugi tretjini, ko sta zadela Andreas Athanasiou in Henrik Zetterberg.

Liga NHL, končnica, izidi:

Chicago Blackhawks - St. Louis Blues 2:3 /1:2/
Detroit Red Wings - Tampa Bay Lightning 2:1 /1:2/
New York Islanders - Florida Panthers 4:3* /2:1/
Anaheim Ducks - Nashville Predators 2:3 /0:2/

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.